پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
نحوه شناخت هوش اجرایی ورزشکاران
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 81
نویسنده : حمیدرضا

هوش اجرای مهارت های ورزشی چیست؟

هوش  اجرای مهارت های ورزشی عبارت است از: توانایی محاسبه موقعیت زمان و مکان واتخاذ بهترین تصمیم درکوتاه ترین زمان ممکن،برای اجرای مطلوب یک مهارت ورزشی.

دراین جمله کلمه مطلوب دارای بار معنی داری است که در تعریف سطوح هوش مهارت های ورزشی تعریف می شود.به عبارت دیگر هرچه سطح هوش مهارتی بالاتر باشد،درجه بالاتر(مطلوب تری) از اجرای مهارت نمایش داده خواهدشد.

تئوری نسبیت انیشتین و رابطه آن با هوش اجرای مهارت های ورزشی

تئوری نسبیت مفاهیم گسترده ای را دربر می گیرد که اساس آن بر ۴ بعد استوار است. براساس این تئوری جهان ۴ بعدی است.

سه بعد در مکان،شامل :

۱- طول جغرافیایی

۲- عرض جغرافیایی

 ۳- ارتفاع

و بعد چهارم دراین تئوری نیز بعد زمان است.

با احتساب ۳ بعد در زمان و ۱ بعد مکان این ابعاد را می توان به اختصار (زمان،مکان) نامید.

مثال: برای ملاقات دونفر، باید هر ۴ بعد،بصورت ملموس و قابل درک تعریف شود.

الف :محل ملاقات،خیابان انقلاب(طول جغرافیایی)، تقاطع ولیعصر (عرض جغرافیایی)، ساختمان سپهر،طبقه سوم (ارتفاع).

ب: ساعت ملاقات ۱۰ صبح (زمان).

اگرهریک از این ۴ بعد به درستی تعریف نشود،ملاقات یا با اشکال مواجه خواهد شد و یا اصلا صورت نخواهدگرفت.این یک تعریف زمینی و ساده از جهان ۴ بعدی انیشتین است.

دریافت موفق یک ضربه شوت توسط دروازه بان درفوتبال، زدن یک اسپک خوب در والیبال، دریافت و یا ارسال یک ضربه خوب در تنیس، اجرای یک ضربه امتیاز آور جودان زوکی در کاراته و… نیازمند محاسبه آن ابعاد چهار گانه بصورت کاملا دقیق توسط ورزشکار است وبا تئوری نسبیت انیشتین ارتباط دارد.

ورزشکار باهوش، ورزشکاری است، که بتواند زمان و مکان را برای انجام یک مهارت مناسب، به درستی محاسبه نماید. اشتباه در محاسبه ی یکی از ابعاد چهارگانه یاد شده، یا اجرای مطلوب مهارت را ناممکن می سازد؛ و یا اصلا مانع اجرای مهارت خواهدشد.

چگونه می توان هوش مهارت های ورزشی را اندازه گیری نمود؟

— اگر بپذیریم که فعالیت های ورزشی در محیط ۴ بعدی زمان و مکان اجرا می شود، اندازه گیری آن در روی کاغذ(محیط ۲بعدی)میسر و عینی نیست. برای اندازه گیری هوش اجرای مهارت های ورزشی، ورزشکار را باید درشرایط ۴ بعدی واقعی قرار داد. انجام این امر با طراحی و اجرای آزمون های ورزشی و مشاهده نحوه اجرای آنها میسر می شود. این روش باروش متداول و سنتی انتخاب بازیکن توسط مربیان مشابهت زیادی دارد. در روش موجود مربی بازیکن را در حال بازی یا در اجرای مهارت های ورزشی مشاهده نموده و درمورد انتخاب او تصمیم می گیرد.

 آنچه که باید تغییر کند، نحوه طراحی آزمون ها است. آزمون ها باید با رعایت موارد زیر طراحی شود.

 


:: برچسب‌ها: نحوه شناخت هوش اجرایی ورزشکاران , هوش اجرایی , شناخت هوش اجرایی ورزشکاران , هوش اجرایی ورزشکاران , کاراته ,



شناخت وضعیت توده بدنی با فرمول BMI
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 51
نویسنده : حمیدرضا

BMI چیست؟

متداول ترین روش اندازه گیری چربی در بدن اندازه گیری نسبت وزن به قد یا به بیان بهتر همان (BMI (Body Mass Index است که معمولاً برای بزرگسالان استفاده می شود و معادل فارسی آن (نمایه توده بدن) است.

کاربرد  BMI در محاسبه وضعیت فرد با توجه به وزن و جثه او و تعیین چاقی (و میزان  آن) و لاغری و سوء تغذیه است.

همچنین کاربرد دیگر آن تعیین میزان افزایش وزن در دوران بارداری است.

نتیجه BMI از رابطه زیر محاسبه می شود:

             وزن بر حسب کیلوگرم

BMI = ——————————

              (قد بر حسب متر)۲

 

اگر BMI  کوچک تر از ۲۰ باشد، فرد لاغر است.

اگر BMI بزرگتر از عدد ۲۰ و کوچکتر از عدد ۲۵ باشد ، فرد وزن طبیعی دارد.

اگر BMI بزرگتر از عدد ۲۵ و کوچکتر از عدد ۳۰ باشد ،فرد چاقی درجه یک  دارد.

اگر BMI بزرگتر از عدد ۳۰ و کوچکتر از عدد ۴۰ باشد، فرد چاقی درجه دو دارد.

اگر BMI بزرگتر از عدد ۴۰ بدست باشد فرد چاقی درجه سه دارد.

BMI (بی ام ای) نمایانگر وضعیت تغذیه گذشته فرد نیز است.

نکته : شناخت توده بدنی برای ورزش کارانی که بصورت حرفه ای در حال فعالیت می باشند بسیار مهم و ضروری ست، زیرا یکی از شاخص های آمادگی بدنی مطلوب ،براساس BMI  فرد در نظر گرفته می شود.

منابع:

۱)درسنامه جامع علوم پایه پزشکی میر جلد یک، دکتر منصور میرزایی/دکتر محمدرضا امیدظهور. بخش تغذیه تالیف: دکتر ابوالقاسم جزایری، دکتر مینو فروزانی، دکتر سید علی کشاورز/ انتشارات کتاب میر

۲)درسنامه جامع علوم پایه پزشکی حیان/ دکتر مهدی خزعلی/ بخش تغذیه تالیف: دکتر ابوالقاسم جزایری، دکتر مینو فروزانی، دکتر سید علی کشاور/ انتشارات حیان


:: برچسب‌ها: شناخت وضعیت توده بدنی با فرمول BMI , BMI , وضعیت توده بدنی , توده بدنی , فرمول BMI ,



تاثیرات جسم فیزیکی و ذهن در کاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 51
نویسنده : حمیدرضا

جنبه‌های فیزیکی کاراته

پایه و اساس تکنیک در کاراته عبارتند از شکل، قدرت و سرعت. قدرت در اثر نیروی وارده بر چیزی، به وجود می‌آید. نیرو می‌تواند به عنوان محصول یک جرم یا توده (مانند مشت و یا وزن بدن که در پس آن وجود دارد) و شتاب (تغییر سرعت بر حسب زمان )، و یا f = m×a قلمداد شود.

بنابراین چنانکه هنگام وارد کردن ضربه مشت، قدرتی که در بدن وجود دارد را از طریق شانه‌ها و بازوان به مشت انتقال دهیم، نیروی بیشتری وارد کرده‌ایم در مقایسه با صرفاً پرتاب مشت‏ٌ. روش دیگر برای وارد کردن نیروی بیشتر عبارت است از منقبض کردن آنی عضلات بدن در لحظه تماس با نقطه مورد حمله و در پی آن آزاد کردن (ریلکس) بدن. عملی کردن این پروسه آنقدر سریع انجام می‌شود که برای چشم غیرقابل تشخیص است ولی تأثیر آن بسیار چشمگیر است. عمل منقبض کردن آنی عضلات بدن، می‌تواند با عمل تاندِن (مرکز ثقل بدن) تشدید شود و این کمکی است برای تنفس صحیح در هنگام تماس با نقطه مورد حمله. به عبارت دیگر کیای، نهایت قدرت و نیروی شوک دهنده را تأمین می‌کند و این عمل به وسیله ایجاد میزان بالایی از انقباض و در پی آن، آزاد کردن بدن صورت می‌‌گیرد که با هیچ وسیله دیگری انجام‌پذیر نمی‌باشد.

یکی از قوانین نیوتن می‌گوید؛ در ازای هر عملی، یک عکس‌العمل مساوی و هم‌ طراز و در جهت مخالف آن نیرو وجود دارد.‎ْ در این حالت می‌توان گفت که در نتیجه عقب کشیدن دستی که ضربه وارد نمی‌کند، نیروی بیشتری در سرعت بیشتری نسبت به دستی که ضربه را وارد می‌کند، ایجاد می‌شود. ایستادن صحیح، به صورتی که انگار بدن مانند یک گیاه در زمین کاشته شده است، نیز ضروری است. در لحظه تماس با نقطه مورد حمله، پاها با فشار، نیرویی به زمین وارد می‌کنند و آن نیرو از زمین به صورت هم طراز و مساوی و در جهت مخالف بر می‌گردد و به نقطه مورد حمله وارد می‌شود.

مکانیک کاراته بر اساس اصول علمی صوت بنیانگذاری شده‌ و می‌تواند در حمله‌ها به وسیله هر یک از اعضای بدن، اعمال شوند. کاتاها و تکنیک‌ها در جهت توسعه نیرو، و قدرت در اثر تمرینات مکرر و مداوم، طراحی شده‌اند. سرعت را به سختی می‌توان از تأثیرات روانی جدا کرد چرا که ذهن انسان می‌تواند به وسیله موانع روانی مسدود شده و در نتیجه، سرعت کاهش ‌یابد.

زمان لازم برای اجرای یک تکنیک یا یک سری از تکنیک‌ها را می‌توان به حداقل رساند فقط در صورتیکه مغز و بدن را چنان تعلیم و نظم دهیم که به ما اجازه اجرای تکنیک‌ها را بدون اینکه با موانع ذهنی مواجه شوند را بدهد.

اگر اصول و اساس قوی‌ای برای اجرای تکنیک از طریق ایستادن صحیح رعایت و انجام شود، شکل یا فرم می‌تواند مستقیماً به نیرو و قدرت کمک کند. همچنین شکل یا فرم تکنیک می‌تواند مستقیماً به سرعت نیز کمک کند در صورتیکه روش صحیح اجرای تکنیک در کاراته فراهم شود.

برای رسیدن به این هدف، نیاز به تمرین کاتا احساس می‌شود چرا که در کاتا، فرم‌های از قبل طراحی شده آنقدر تمرین می‌شوند تا به جایی که شخص بتواند بدون فکر کردن، آنها را به شکلی کاملاً انعطاف‌پذیر اجرا کند.

جنبه‌های ذهنی کاراته

ایجاد نظم و انضباط در ذهن و تقویت اراده، دو جنبه بسیار مهم در کاراته هستند. در آغاز، کاراته‌کا این نظم را در سطح انجام اعمال فیزیکی به وسیله پیروی کردن از استاد و قدم به قدم به دنبال او رفتن، فرا می‌گیرد. در هفته‌های اول تمرین که تا حدودی گیج‌کننده نیز هست، عضلات خسته شده و درد می‌گیرند و اینجاست کاراته‌کا با اولین امتحان مواجه می‌‌شود! آیا کاراته‌کا باید در این مرحله، کاراته را کنار بگذارد و یا ادامه دهد؟ کنار گذاشتن کاراته، از دست دادن بخشی از خود است. ادامه دادن، عبارت است از آماده بودن برای مواجه شدن با مشکلات بیشتر و غلبه کردن بر آنها به وسیله نظم دادن به آن‌ بخش از ذهن که کنار گذاشتن کاراته را پیشنهاد کرده بود.

در نقطه‌ای جلوتر، کاراته‌کا متوجه می‌شود که از طریق استقامت و مقاومت کردن، توانایی اجرای تکنیک‌ها را پیدا کرده و از نظر فیزیکی در شکل خوبی قرار گرفته است.

بازهم جلوتر، کاراته‌کا متوجه می‌شود که نسبت به گذشته، جدی‌ترشده است و در اثر پیشرفت شرایط فیزیکی‌اش، احساس خوبی پیدا می‌کند. علاوه بر این موقعیت منحصر به فردی در این مرحله به وجود می‌آید که کاراته‌کا متوجه می‌شود که خودش، هم حمله‌کننده و هم دفاع‌کننده است و اینکه تنها حریفش، خودش است.

در تمریناتتان موفق باشید!


:: برچسب‌ها: تاثیرات جسم فیزیکی و ذهن در کاراته , جنبه‌های فیزیکی کاراته , جنبه‌های ذهنی کاراته , کاراته , ورزش , تاثیرات کاراته ,



بازدید : 56
نویسنده : حمیدرضا

انگیزش مستقیم و غیر مستقیم

انگیزش مستقیم در ارتباط مستقیم با هنرجو صورت می گیرد . مثل صحبت کردن یا همان جایزه دادن و تشویق کردن یک هنرجو برای بالا رفتن راندمان کاری او در رشته رزمی . انگیزش غیر مستقیم ، به صورت غیر مستقیم بر روی هنرجو تاثیر می گذارد ، ماننده تغییر فضای تمرینی یک هنرجو یا برگزاری یک اردوی ورزشی برای هنرجویان که منجر به تنوع در روال کاری خشک باشگاه می شود . 

روش های مستقیم

در ایجاد انگیزه به روش مستقیم ، می توانیم از سه راهکار استفاده کنیم .

۱ . اطاعت : عملی انجام شود تا هنرجو خود را ملزم به اطاعت کردن بداند ، ماننده : (اگر تمرین را خوب انجام ندهی ، درجه ات را باز خواهم کرد ) یا (اگر دیر به سر کلاس بیایی ، جریمه خواهی شد) . این روش برای سنین پایین توصیه می شود ، زیرا در سنین پایین ملاک های رفتاری به خوبی شکل نگرفته و باید از روش اطاعت به جهت ایجاد انگیزه استفاده کرد . برعکس در سنین بالا این روش گاها باعث ناراحتی و تنش شده و هنرجو توان قبول کردن این مسئله را از مربی ندارد . 

۲ . هماننده سازی : همانندسازی روش غیر مستقیم اطاعت است . منتها فرق اساسی اطاعت و همانند سازی در این است که متکی بر رابطه ی عاطفی بین مربی و شاگرد است . ماننده : (اگر در این مسابقه پیروز شوی ، من به وجود تو افتخار می کنم ) شاگرد از این “اگر” مربی ، به این نتیجه می رسد که باید پیروز شود چون اگر پیروز نشود قطعا افتخاری در کار نیست و این خود یک تنبیه روانی به صورت نامحسوس است . مربی برای استفاده از این روش ، باید رابطه ی خوبی با شاگرد داشته باشد . در غیر اینصورت به هیچ وجه از این راهکار نمی توان استفاده کرد . اغلب مربیانی که بی پروا بر شدت تشویقات و تنبیهات تکیه می کنند نمی توانند از این روش استفاده لازم را ببرند .

۳ . درونی سازی : در این روش مربی به روشن کردن خود هنرجو در مورد اینکه چه چیزهایی از یک مسابقه و پیروزی آن بدست می آورد و چه ارزش هایی نصیبش می شود می پردازد نه اینکه به وسیله ی تشویق یا تنبیه به دنبال ایجاد انگیزه باشد . این روش همان انگیزش درونی و ذاتی را بوجود می آورد که بهترین و پایدارترین نوع انگیزش است . مربی می تواند با بکار بردن جملاتی ماننده : (تو باید به خودت اعتماد کنی که پیروز خواهی شد ، زیرا تو برتر از همه هستی ، برد و باخت مهم نیست ، مهم این است که تو از خودت راضی باشی ، من اطمینان دارم که تو بهترین مبارزه را اجرا خواهی کرد و در آخر به تو افتخار می کنم ) این انگیزش را در درون هنرجوی خود زنده کند . 

اما یک مربی توانا از بین این سه روش به دنبال بهترین آنها نیست ، زیرا همه ی آنها بهترین هستند ، بلکه میبایست به دنبال استفاده صحیح از آنها در مکان و زمان صحیح آن است . تجربه نشان داده روش های “اطاعت” و “هماننده سازی” در سنین نوجوانی تاثیر ببیشتری دارند و در سنین جوانی و بزرگسالی ، روش “درونی سازی” بسیار موثرتر خواهد بود . شما می توانید ابتدا از دو روش اول استفاده کرده و رفته رفته آنها را تبدیل به درونی سازی و یک انگیزش قوی ذاتی کنید . 

روش های غیر مستقیم 

روش های غیر مستقیم همانطور که در بالا به آن اشاره شد ماننده : تغییر در فضای تمرین ، تغییر در سبک تمرین ، تغییر در شیوه ی اجرای آموزش ، تغییر در شیوه ی کلاس داری و اداره کلاس ، تغییر در محیط روانی هنرجویان به وسیله ی کارهای مختلف یا با نزدیک یا دور کردن افراد مختلف بسته به خلاقیت مربی و مهم ترین آن ، اجازه آزادی بیشتر به هنرجویان در فراگیری و تمرین کردن است . 


:: برچسب‌ها: ایجاد انگیزش ورزشی هنرجویان با روشهای مستقیم یا غیر مستقیم , انگیزش ورزشی , انگیزه در ورزش ,



حالت ایستادن و چگونگی استقرارها
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 86
نویسنده : حمیدرضا

تعادل و استقرار صحیح در اجرای تکنیک های تدافعی و تهاجمی بسیار مهم و تاثیر گذار است .

استقرار در کاراته و هر ورزش رزمی دیگر به طور کلی با اندام تحتانی (پایین تنه) در ارتباط است .اجرای تکنیک های قدرتمند ، سریع ،دقیق و روان ، تنها با داشتن پایه و تکیه گاه قوی و مستحکم امکان پذیر است .اندام فوقانی (بالاتنه) باید محکم و استوار در این تکیه گاه قوی قرار داشته باشد و پشت (کمر) نیز صاف و کشیده و عمود بر زمین قرار گیرد .

باتوجه به اینکه یک حمله ی  کارآمد و موثر بدون استقرار قوی غیر ممکن است ، اما توجه به آن ، فقط پیش از اجرای حمله ضروری است . در صورتی که کاراته کا بیش از حد ،در زمان  اجرای تکنیک به وضعیت مستحکم و پایدار توجه کند ، انعطاف پذیری و تحرک سریع خود را از دست می دهد.

نکات ضروری در حالت های ایستادن مناسب

۱) هنگام اجرای تکنیک های تدافعی و تهاجمی ،از تعادل خوبی برخوردار باشیم.

۲) هنگام اجرای تکنیکها ، مفاصل رانی خود را به طور روان بچرخانیم .

۳) تکنیکها را باید با حداکثر سرعت ممکن به اجرا درآورد .

۴) اطمینان داشته باشیم که عضلات مورد استفاده در دفاع و حمله ، به صورت هماهنگ با یکدیکر همکاری کنند.

بنابراین ، نخستین مطلب قابل توجه ، داشتن یک پایه و تکیه گاه قوی و مستحکم است .همه ی اعضای بدن و اندام های گوناگون ، باید به طور هماهنگ بر روی این پایه و تکیه گاه به کار گرفته شوند . به عبارت دیگر ، پاها ، تنه ودست ها به صورت جداگانه و منفرد عمل کنند، اما در یک لحظه (زمان اجرای تکنیک) به صورت یک واحد هماهنگ با یکدیگر همکاری می کنند.

از نکات مهم و شایان توجه این است که ،اگر چه عضلات برای اجرای هر تکنیک باید از توانایی کامل برخوردار باشند ، اما عضلاتی که در اجرای تکنیک، مورد استفاده قرار نمی گیرند ،باید در حالت راحت و طبیعی باقی بمانند، در صورتی که وضعیت استقرار، صحیح نباشد تعادل و هماهنگی بین عضلات تان از بین خواهد رفت و تکنیک های تان کمترین کارایی و تاثیر را خواهند داشت . استقرار ضعیف در اجرای تکنیک ها باعث می شود، عضلات غیر ضروری نیز درگیر شوند و تداخل کارایی بین ماهیچه ها بوجود آید و انرژی مازاد مصرف شود و تاثیر تکنیکها کمتر گردد و نتیجه مطلوب حاصل نمی شود .

استقرار های اصلی در کاراته :

۱-شیذن – تای (وضعیت طبیعی بدن)

۲- ذنکوتسو داچی (ایستادن متمایل به جلو)

۳- کوکوتسو داچی (ایستادن متمایل به عقب)

۴- کیبا – داچی (ایستادن به شکل سوار بر اسب)

۵- شیکو – داچی (ایستادن دایره ای)

۶- فودو – داچی (ایستادن محکم – ایستادن ریشه ای)

۷- نکو- آشی- داچی (ایستادن پا گربه ای)

۸- سان چین- داچی (ایستادن به صورت ساعت شنی)

۹- هانگتسو – داچی (ایستادن بصورت نیم کره ماه)

هر استقرار برای هدف خاص طراحی شده است . بنابراین پیشرفت کاراته کاهای مبتدی، در صورتی که به وضعیت هر استقرار توجه کافی نداشته باشند ،آهسته و کند خواهد بود. باید نحوه ی اجرای هر استقرار را به خوبی یاد گرفت ، چرا که اگر وضعیت صحیح هر استقرار اجرا نگردد ،تشخیص آن از استقرار های دیگر دشوار خواهد بود.


:: برچسب‌ها: حالت ایستادن و چگونگی استقرارها , استقرار های اصلی در کاراته , ایستادن در کاراته , نشستن در کاراته ,



دست ها و پاها را تبدیل به سلاح کنید
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 44
نویسنده : حمیدرضا

تقویت کردن دست ها و پاها

در کاراته ،بیشتر قسمتهای بدن به عنوان سلاح به کار برده میشوند. دست ،ساعد ،آرنج ،زانو و….. بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند و با تمیرین های اصولی و ایجاد هماهنگی بین قسمتهای مختلف بدن، آنها تبدیل به سلاحی موثر، کارآمد و قدرتمند خواهند شد.

در شمشیر بازی ژاپنی ، تمرین کردن به تدریج این اندیشه و حس را به فرد القا می کند که شمشیر همواره به او متصل است. به عبارت دیگر در کاراته سلاح معینی مورد استفاده قرار نمی گیرد و بدن براساس قرار گرفتن در موقعیت ها و شرایط مختلف ،می تواند با قسمت های مختلف خود همانند یک سلاح عمل کند.

به هر حال این سلاح چند منظوره ،در صورتی که تقویت ،قدرتمند و سخت نشده باشد ، نمی تواند حمله موثر و کارآمدی را به اجرا درآورد. بدون تمرین کردن ،آن قسمتی از بدن که به عنوان سلاح به کار برده می شود ، موردآسیب قرار می گیرد. سفت و محکم کردن مشت صرف (یعنی فقط سفت کردن یک قسمت دست)،بی فایده خواهد بود، تنها زمانی می توان از یک مشت به عنوان یک سلاح قدرتمند استفاده کرد، که توسط قدرت مچ دست، آرنج ، بازو، سرشانه ودیگر اجزای بدن مورد حمایت قرار بگیرد. به هر حال ، انجام تمرینات منظم دست ها و پاها و همچنین هماهنگ کردن سایر قسمتهای مختلف بدن که حرکات را مورد حمایت قرار می دهند، می تواند سلاحی بسیار قدرتمند در اختیار شما قرار دهد .

اجرای ضربات مشت و شوتو (لبه ی شمشیری یا تیغه دست ) قوی و زیبا ، مهارتی است که نیاز به تمرین دارد. به دست آوردن چنین خصوصیتی ، درنتیجه سفتی و عمل هماهنگ دست و مچ دست می باشد. باتوجه به میزان هماهنگی که بین مشت ، مچ دست و ساعد وجود دارد ، می توان نسبت به میزان مهارت کاراته کا ، به قضاوت پرداخت.

بیان شده که تکنیک های قدرتمند ، با کنترل خوب وعالی ، از مچ دست و مچ پای خوب تمرین کرده نشات می گیرد : آنها عامل مهمی در تولید قدرت و سرعت هستند .اگر چه این حقیقت اغلب نادیده گرفته می شود. به خاطر داشته باشید کهدست ها و پاها ، نقطه شروع در کاراته هستند.

شما همیشه نمی توانید برای حفاظت از خود سلاحی همراه داشته باشید ولی زمانی که بتوانید اصول کاراته را یاد بگیرید و تمرین نمایید همیشه با بدنی مافوق سلاح همراه خواهید بود.


:: برچسب‌ها: دست ها و پاها را تبدیل به سلاح کنید , سلاح , تقویت دست ها , تقویت پاها ,



دلایل گرم و سرد کردن بدن در ورزش
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 61
نویسنده : حمیدرضا

اهمیت گرم کردن و سرد کردن :

توصیه میشود تمرین های ورزشی با مرحله گرم کردن شروع و با مرحله سرد کردن پایان یابد بنابراین هر جلسه تمرین علاوه بر خصوصیات خاص خود که با توجه به نیاز ورزشکار تامین می شود مانند نوع فعالیت ، شدت و مدت باید شامل مرحله گرم کردن اولیه و مرحله سرد کردن انتهایی نیز باشد . گرم کردن وسرد کردن نقش مهمی در پیشگیری از بروز صدمات ورزشی دارد.

* گرم کردن :

گرم کردن بدن برای پیشگیری از آسیب های ورزشی انجام می شود. اکثر مطالعات نشان می دهد گرم کردن بدن از بروز ضرب دیدگی ها و پارگی فیبر های عضلانی از محل اتصال تاندونی آنها پیشگیری می کند یا از میزان آنها را کاهش می دهد.

در زمان فعالیت عضلات هر یک از اندام ها به دو دسته تقسیم می شوند :

۱٫ عضلاتی که منقبض می شوند تا اندام در یک قسمت خم شود.

۲٫ عضلاتی که در مقابل این عضلات قرار دارند و باید شل شوند تا سایر عضلات بتوانند

منقبض شوند و اندام خم شود که به این عضلات ، عضلات متضاد می گویند.

باید به این نکته توجه کرد که بیش از همه محل عضلات متضاد دچار پارگی می شوند ، عدم توانایی این عضلات در شل شدن سریع ، به اضافه قوه انقباضی عضلات همراه باعث می شود عضلات متضاد در معرض ضرب دیدگی شدید و ناگهانی قرار گیرند که این امر خود می تواند باعث پارگی تارهای عضلانی و پارگی از محل اتصال تاندونی آنها شود.

فرآیند گرم کردن صحیح بدن می تواند از سختی و دردناک شدن عضله جلوگیری کند یا میزان آن را کتهش بدهد 

اهداف گرم کردن :

هدف اصلی گرم کردن افزایش دمای عمومی بدن و عضلات است تا قدرت کشسانی در بافت های کلاژنی بالاتر رود و امکان انعطاف پذیری بیشتری در بدن ایجاد شود . با این حال احتمال پارگی های عضلانی و پیچ خوردگی های تاندونی کاهش می یابد و در پیشگیری از درد های عضلانی نیز موثر است . برای اینکه فرآیند گرم کردن بدن را به حالت آماده در بیاورد حداقل ۱۵ تا ۳۰ دقیقه وقت لازم است تا دمای بدن نیز افزایش یابد. علاوه بر افزایش دمای بدن تغییرات زیر نیز انجام می شود :

۱٫ افزایش دسترسی عضلات به شبکه مویرگی برای فعالیت بیشتر

۲٫ فراهم کردن قند خون و آدرنالین مورد نیاز برای اینکه بدن به طور رضایت بخش گرم می شود

باید به این نکته توجه داشت که این تغییرات در افراد مختلف متغیر است و با بالا رفتن سن افزایش می یابد.

* فرآیند گرم کردن :

فرآیند گرم کردن به دو بخش اصلی تقسیم می شود :

۱٫ گرم کردن عمومی

۲٫ گرم کردن اختصاصی

در اینجا هریک به طور جداگانه توضیح داده می شود .

۱٫ گرم کردن عمومی :

گرم کردن عمومی شامل دویدن به صورت آهسته یا تمرین های عمومی و کششی است. این فعالیت ها باید از شدت و مدت زمان مناسب برخوردار باشند تا دمای بافت های عمقی بدون ایجادخستگی افزایش یابند. هنگامی که ورزشکار عرق می کند دمای داخلی بدن او به حد مطلوب رسیده است در این مرحله بدن برای فعالیت آماده شده است.

طبیعت گرم شدن بدن متغیر و تا حدودی به ماهیت فعالیت وابسته است و باید در کنار سایر فعالیت هایی انجام شوند که برای رشته های ورزشی تخصصی طراحی شده اند.

۲٫ گرم کردن اختصاصی :

ورزشکار پس از گرم کردن عمومی باید به تمرین هایی بپردازد که مختص رشته ورزشی خود اوست. ورزشکار باید با سرعت متوسط کار را شروع کند و سپس هنگامی که متوجه افزایش دمای بدن و افزایش فعالیت قلب و عروق شد به شدت عمل خود بیفزایند. اثرات فرآیند گرم کردن بدن ممکن است تا مدت ۴۵ دقیقه نیز ادامه یابد اما هر چه دوره گرم کردن به فعالیت نزدیکتر باشد اثرات مثبت آن روی فعالیت بیشتر خواهد بود.

*سرد کردن :

سرد کردن بدن نیز برای پیشگیری از آسیب های ورزشی انجام می شود ودر این مرحله فرد باید از شدت فعالیت و تمرین خود بکاهد یعنی شدت فعالیت خود را از سمت تمرین های سنگین به سمت تمرین ها و حرکات سبک سوق دهد و سپس با انجام تمرین های کششی فعالیت خود را به اتمام رساند.

*اهداف سرد کردن :

دو هدف اصلی سرد کردن بدن بعد از فعالیت ها عبارت است از :

۱٫ هنگام سرد کردن و تمرین بازگشت به حالت اولیه سطح اسید لاکتیک عضله و خون سریع تر از هنگام استراحت کاهش می یابد بنابراین سرد کردن بدن باعث کاهش اسید لاکتیک خون و کاهش خستگی بدن می شود.

۲٫ فعالیت سبک باعث ادامه انقباض عضلات اندام ها می شود که با ایجاد حرکات نوسانی مانند شان ،باعث عدم تجمع خون در اندام ها به خصوص پا می شود. جلوگیری از تجمع خون امکان کوفتگی و سفتی عضلات را به تاخیر و حتی گرایش به ضعف و سر گیجه را نیز کاهش می دهد.


:: برچسب‌ها: دلایل گرم و سرد کردن بدن در ورزش , گرم کردن در ورزش , سرد کردن ورزش , بدن در ورزش ,



اهمیت ورزش در نگاه مقام معظم رهبری
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 49
نویسنده : حمیدرضا

خرداد ۲, ۱۳۹۲ 

اهمیت ورزش در نگاه مقام معظم رهبری

بسم الله الرحمن الرحیم

عقل سالم در بدن سالم است

 انسان برای رسیدن به کمال جسمی و سلامت بدنی ، نیازمند تحرک و ورزش میباشد تا اندام و به طبع آن سلولهای زنده خود را به فعالیت وادارد . این فعالیت باعث سوخت و ساز و تحرک شده و تلاش برای زنده بودن را بیش از پیش افزایش میدهد در نتیجه تمامی بخشهای ریز و درشت بدن در یک مسیر (مسیر رشد و پویایی) با هم همراه میشوند و همراهی آنان منجر به هماهنگی اندامها ، سوخت و ساز منظم منابع انرژی در بدن و تولید انرژی بهینه میگردد.

ورزش نه تنها بر روی سلامت و پویایی جسمی بسیار موثر است بلکه باعث آرامش و تقویت روح نیز ممیگردد .ورزش با تاثیری که بر آرامش روحی میگذارد به انسان اجازه میده تا بهتر فکر نماید و تصمیم بگیرد، لذا انسانهایی که به ورزش روی آورده اند در شرایط بحرانی و عصف بار بهتر از دیگران تصمیم میگیرند و عمل میکنند.

در جامعه امروزی  ورزش منظم و اصولی یکی از نیازهای اساسی در جوامع بشری گردیده واین احساس نیاز تا بدان جا پیش رفته که دولتها در برنامه ریزی خرد و کلان خود ، ورزش را در اولویتهای پایه ای  لحاظ میکنند و  یکی از رموز پیشرفت و سلامت جامعه بشری میدانند.

پیامبر اعظم(ص) فرمود: «پروردگارت بر تو حقی دارد، و بدنت بر تو حقی دارد، و خانواده ات بر تو حقی دارد.»

[۱] توجه بسیار رسول گرامی اسلام(ص) به سلامت جسم است که حق بدن را در کنار حق خداوند بیان می کند.

زمانی انسان می تواند حق پروردگار و خانواده اش را به بهترین صورت ادا کند که از بدنی سالم و نیرومند برخوردار باشد.

 

ازاین روست که پیامبر مکرم اسلام(ص) می فرماید:

«شخص با ایمان قوی و نیرومند، از شخص با ایمان ضعیف، بهتر و دوست داشتنی تر است

[۲] ورزش، کمک بسیاری به سلامت جسم و روان می کند. افرادی که با روش صحیح ورزش می کنند، سالم ترند و عمرشان از دیگرانی که تحرک ندارند بیشتر است.

 

باتوجه به اهمیت ویژه ورزش  در جامعه  کنونی بطوریکه گروهی از افراد ، طرفدار و علاقه مند به ورزش و دیدن برنامه ها، مسابقات و نمایش های ورزشی هستند، گروهی دیگر برای سلامتی و رسیدن به بهبود جسمانی ورزش میکنند و گروهی نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند . لذا دانشگاه سایبری کاراته دو ایران سعی نموده ، در خصوص اهمیت ورزش در زندگی بشری ، گلچینی از سخنان گهربار و راهگشای  مقام معظم رهبری را به سمع و نظرتان برسانیم.

- تأثیر عامل معنوی، در کسب موفقیت ها، بسیار زیاد است و در امر ورزش نیز نباید خود را از این عامل مهم محروم کنیم.      ( جمهوری اسلامی، ۷۴/۰۶/۲۵)

 

- ما، در ورزش یک راه طولانی در پیش داریم و ورزش چه در بعد همگانی و چه در بعد قهرمانی باید مورد توجه قرار بگیرد.    ( جمهوری اسلامی، ۶۷/۱۱/۱۵)

 

- همه آحاد مردم باید ورزش را جدی بگیرند و آن را برای سلامتی خود یک ضرورت و کار لازم به حساب بیاورند. زیرا جامعه ورزشکار، جامعه ای پر تلاش، با نشاط و زنده خواهد بود و جامعه ما امروز به این طراوت و نشاط نیازمند است.     ( ایران، ۷۶/۰۶/۱۶)

 

- وظیفه اصلى دولت و مسؤولان ورزش کشور این است که اشتیاق به ورزش و روح ورزشکارى وورزش‌خواهى را در مردم زنده کنند. (  در دیدار با روسای فدراسیون های ورزشی )

 

- به ورزش اهمیت دهید. من بخصوص روى ورزش تأکید مى‌کنم. من ورزش را به عنوان یک کار بین‌المللى، نمایشى و هیجانى، در درجه دوم مى‌دانم؛ در درجه اوّل، ورزش براى تقویت و سلامت جسم است، که این را براى همه جوانان کشورمان – از زن و مرد – لازم مى‌دانم. خود را براى رساندن این بار به منزل آماده کنید. این بار مربوط به شماست؛ این کشور و این نظام متعلّق به شماست. بخشى از راه را نسل قبل از شما طى کرده است. کسى که باید بخشِ بیشتر این راه را ان‌شاءاللَّه با آگاهى وسیعتر طى کند، شما هستید.

بیانات در دیدار با  جوانان اصفحهان  ۱۳۸۰/۰۸/۱۲

 

- از جوان هایى که میل به ورزش دارند، آمادگى ورزش دارند، بجد می خواهیم که این احساس توانائى را در خودشان جدى کنند مجموعه‌ى نسل حاضر ما در کنار پیشرفت هاى معنوى، پیشرفت هاى فکرى و چیزهایى که انقلاب به ما هدیه داده است – که من اجمالاً عرض خواهم کرد – آمادگى‌هاى جسمانى خودشان را تأمین کنند. سلامت جسمى و توانائى جسمانى، براى مردانى که اهل معنا، اهل معنویت، اهل فکر و اهل اهداف والا هستند، چیز لازمى است و بسیار مفید و کمک‌کار آن هاست. ( در دیدار با بسیجیان کرمانشاه.)

 

- جسم انسان بدون ورزش، ضعیف و لاغر و بى‌قدرت خواهد بود. هرکسى باشید، هرچه بنیه‌ى قوى و نیرومند داشته باشید، اگر ورزش نکردید و بخوردید و بخوابید، بدن ضعیف مى‌ماند؛ شکى در این نیست. همچنانى که اگر ورزش نکنید، بدن شما آن رشد لازم را نمى‌کند، زیبایی هایى هم دارد که ورزش آنها را آشکار خواهد کرد؛ بدون ورزش نمى‌شود. روح شما هم عیناً همین‌طور است. بدون ورزش، بدون تمرین و ریاضت، ممکن نیست شما قوى بشوید.

سخنرانى در دیدار با اقشار مختلف مردم روز سى‌ام ماه مبارک رمضان  ( ۱۳۶۹/۰۲/۰۶)

 

- حمایت از ورزش بانوان در ابعاد ورزش همگانی و ورزش قهرمانی و ایجاد مراکز مناسب

دیدار جمعی از زنان نخبه با رهبر انقلاب  (  ۱۳۸۶/۰۴/۱۳  )

 

موفق و موید باشید


:: برچسب‌ها: اهمیت ورزش در نگاه مقام معظم رهبری , ,



اهداف کاتا و چگونگی اجرای آن
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 68
نویسنده : حمیدرضا

 

 

۱٫ اهداف کاتا:

هر کاتا دارای دو هدف می باشد.

۱-اهداف فیزیکی تمرینات کاتا

علاوه بر افزایش دانش تکنیکی شخص، کاتا از نظر  پرورش جسمی دو هدف دارد. اول تقویت استخوانها و ماهیچه ها برای حداکثر کارایی بیو مکانیسم شخصی. هدف دوم پرورش حرکت و انعکاسهای سریع و واکنش سریع در وضعیت دفاع از خود.

۲-اهداف متا فیزیکی تمرینات کاتا

درتمرینات کاتا کیفیت های غیر فیزیکی نیز وجود دارند که باید به آنها توجه بسیار کرد مثل تکامل ذهن و روان و فروتنی و تواضع.

کاتا با تعظیم شروع و بعد از اجرای هر کاتا احترام انجام می گیرد. ( با تعظیم کردن ) کاراته کا حرکات خود را در یک وضعیت آرام و آماده نبرد که در عین حال از هوشیاری کامل برخوردار است شروع می کند. مرکز جاذبه و نقطه قدرت و تمرکز می شود و در این حالت کاراته کا کاملأ آماده مبارزه می شود.

 

۲.چگونگی اجرای کاتا

۱- در هنگام شروع کاتا بابستن چشمها و جمع کردن دستها و پاها در چند ثانیه به حالت تمرکز فرو میرویم و سعی می کنیم  ارتباط خود را با دنیای پیرامون قطع نماییم.یعنی همه حواس مغزی خود را متوجه اجرای کاتا می کنیم. بعد از آن با بازکردن چشمها و اعلام اسم کاتا با صدائی بلند حرکت ایبوکی را که هم جنبه نمایش و حالت رزم و قدرت نمایی در مقابل حریف دارد و هم جنبه قدرت گیری و تنفس کامل دارد را اجرا می کنیم.

۲- پس از یکی دو ثانیه خیلی جدی و با همه قدرت شروع به اجرای کاتا میکنیم.هر دفاع و ضربه را بایستی با یک ضرب آهنگ و سرعت مشخصی که ماهیت آن تکنیک را بیان میکند اجرا کنیم.که هر تکنیک با تکنیک دیگر دراین مورد ممکن است تفاوت کند.

چرخش داچی ها بایستی کامل و به شکل واقعی آن اجرا شوند.داچی هرگز نباید به صورت ناقص و نیمه انجام گیرد. استفاده صحیح ازحرکت باسن و پرتاب ضربات پا و دست به کمک کمر و باسن، اخم نداشتن در صورت و عدم تغییر عضلات یعنی میمیک چهره ، هیچ نوع هیجان یا تنش روحی را کاراته کا نباید با صورت خود القاء کند. در موارد مشخص شده کاتا، فریاد کیای باید به موقع آن اجرا شود. ریتم کاتا باید متفاوت باشد یعنی در جایی حتمأ باید سریع و تند حرکت کرد . در جایی دیگر با بستی آرام و متین بدون هیچ عجله ای به اجرای تکنیک پرداخت.

۳-اجرای حرکت بازگشت به حالت اولیه در حالی که نگاه کاراته کای در جهت آخرین تکنیکش قرار دارد. پاها متناسب با هم جمع گردیده در حالت موسوبی ادای احترام به روی فودو داچی می ایستسیم.اکثر کاتاها از همان نقطه ای که شروع می شوند در همان نقطه نیز تمام میشوند .

نکته:نکته ای که یادآوری آن لازم به نظر می رسد و در بالا به آن تا حدی اشاره شده این است که کاتارو در حین اجرای یک کاتا بایستی بتواند روحیه اعتماد به نفس، صلابت و استواری راازخود به نمایش بگذارید. یعنی همانگونه که گفته شد نباید کاتارو چهره اش را در هم، عبوس و هیجان زده نشان دهد بلکه باید صلابت،اعتماد به نفس،هماهنگی و دقت بسیار زیادی از مجموع حرکتها و نگاهش نمایان باشد .یعنی بیننده بدون اینکه ذره ای خشونت در کاتارو مشاهده کند بایستی براحتی بتواند مفهوم عظمت و بزرگی را ازنمای کلی یک کاتا برگیرد.

دیگر اینکه لباس ( گی ) کاتارو باید تمیز و آراسته باشد.نمای ظاهری سر و صورتش مرتب باشد.راه رفتنش متین و متوازن باشد.

با یاد گرفتن کاراته شاگردان این هنر، قدم در راهی می گذارند که بزرگترین استادان این راه را طی نموده اند. اگر کاراته با روح صحیح خود یعنی با اعتماد و فروتنی اجرا شود شاگردان

این هنر، معنایی را که در زبان کاتا نهفته است لمس خواهند کرد.


:: برچسب‌ها: اهداف کاتا و چگونگی اجرای آن , اهداف کاتا , روش اجرای کاتا , کاتا کاراته ,



شناخت فیریکی و اجرایی کاتا
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 82
نویسنده : حمیدرضا
 

ابعاد فیزیکی کاتا:

خیلی از ماهیچها و تاندونهای مفاصل در حالتهای عادی در اثر نداشتن بار اضافه مورد پرورش و تقویت قرار نمی گیرد ولی در هنگام اجرای یک کاتا به شکل صحیح و اصولی خود این قسمت از اعضای بدن تحت فشار قرار گرفته و تقویت می شوند.چون اساس فن مبارزه بر پایه حرکتهای سریع و واکنشهای ناگهانی است بدین جهت یک کاراته کا بایستی توانائی انقباض لحظه ای عضلات بدنش را داشته باشد.که اصطلاحا این اصل را در کاراته به نام اصل نرمی به سختی (گوجوریو) می نامند و یکی از راههای بسیار مهم برای تقویت وملکه کردن آن در نظام بدن وضمیر ناخودآگاه یک کاراته کا تمرینات مکرر و مرتب کاتا می باشد.اجرای کاتا علاوه بر پیاده کردن یک نظم و انضباط دررفتارهای بدن باعث تمرکز ذهن برروی فکری خاص و تقویت ناخودآگاه نیروی مغزی و انسجام آن میگردد.چون هر کاتا در جهت های مختلف و زوایای مختلف تکنیک و دید انجام می گیرد.بدین جهت واکنش بدن و ذهن را نسبت به چرخش در زوایای گوناگون و اجرای سرعت تکنیک تقویت کرده و ضمیر ناخودآگاه ذهن به جهت ها و زاویه های متفاوت آشنا شده و خو می گیرد که این آشنائی ضمیر ناخودآگاه نقش بارزی دردفاع و حمله یک مبارزه بازی میکند.دیگر اینکه چون اجرای هرکاتا مستلزم دقت و یادآوری حرکت درجهت درست و اجرای تکنیک صحیح میباشد بدین جهت به ذهن فشار وارد می آورد و نیازبه تمرکز و دقت زیادی دارد.این تمرکز مداوم ذهن بر روی فکرخاص(همان کاتا) به هنگام اجرای کاتا موجب تقویت و پرورش حواس مغزی شده و تمرین بسیار بسیار شایسته ای است برای پروراندن قدرت تمرکز ذهنی است.

تمرکزیکی از اصول اولیه کاراته می باشد.مثلی است معروف که می گویند هنگام اجرای کاتا اولأ با شخص اجراکننده صحبت نکنید تا تمرکزش بهم نخورد

ثانیأ اینکه شخص کاتارونده بایستی آنقدر تمرکز ذهن داشته باشد که به هیچ عنوان حتی اگر صدایش کنندنشنود واز حال روحانی کاتا خارج نشود.همانطورکه ما عضلات بازویمان مرتب ومکرر با زدن زوکی قوی می کنیم.

تمرکزمداوم نیروی مغزی برروی فکری خاص در ذهن نیز به  هنگام اجرای کاتا باعث پرورش و افزودن بر توانایی نیروی فکری و ذهن ما می گردد و همچون مطالعه که اندیشه را می پرورانند موجب تقویت نیروی مغزی می گردد.

موضوعاتی که هنگام اجرای یک کاتا بایستی مورد توجه قرار گیرند و اصولأ کاتا به خاطر تقویت و پرورش آنها پایه ریزی شده است عبارتند از:

۱٫تنفس

 ۲٫ زمان سنجی

 ۳٫فاصله

۴٫سرعت و قدرت

۵٫ عکس العمل های کیمه ( تمرکز همه نیروها در یک نقطه )

 ۶٫زان شین ( تمرکز نگاه یا هوشیاری تا اخرین لحظه در برابر حریف)

۷٫مرکزثقل

۸٫ریتم و آهنگ هرکاتا، دید و کیای

۹٫ هدف گیری

همانگونه که یک هنرپیشه موقع اجرای نقش دریک فیلم یا نمایش حس آن نقش را میگیرد و آنچنان طبیعی و واقعی به ایفای نقش می پردازد که تماشاچی آن بازیگر را واقعی می پندارد و در واقع این هنر بازیگر است که آن حس را از درون خود توسط نمایش به درون بیننده منتقل میکند و هر چه بازیگری در اجرای نقشی باتجربه تر و آزموده تر باشد آن احساس زودتر و راحت تر به تماشاچی راه میابد.

این وضعیت در باره یک کاراته کا نیز صادق است کسی که کاتا اجرا می نماید بایستی انچنان حسی موقع اجرای کاتا به خود بگیرد تا بتواند معنی و مفهوم هرتکنیک یا منظور از هر حرکتی را به راحتی به بیننده القا کند. پس اول خود می باید اجرای واقعی هر تکنیکی را احساس کند و هدف گیری درستی را از خود نشان دهد. به عنوان مثال اگر قرار است تکنیک “موروتواچی اوکه” را اجرا کند بایستی بداند این تکنیک برای چه و به چه منظور اجرا میشود و هدف ازاجرای آن چیست و حالت اجرای واقعی آن چگونه است؛زاویه دست و بدن و قدرت دست چقدر و چطور است.

درکاتا انواع داچی ها تمرین شده و شخص کاراته کا درآن داچی تبحر کافی پیدا می کند برای تمرین هر کاتا ابتدا چهارچوب اصلی  کاتا داچی ها و تعادل و حرکت بر روی داچی ها و اجرای صحیح تکنیک تمرین میشود و بعد ازچندی که شخصی مهارت کافی در صحت کامل اجرای تکنیک و تعادل بدنی را بدست آورد.میزان قدرت و سرعت لازم اجرای هر تکنیک را باید افزایش داد . تا زمان اجرای آن تکنیک به حداقل ممکن برسد .

باید بدانید هر تکنیک یا دفاع یک زمان مشخصی در ماهیت وجودی اش دارد. هر کاتا دارای یک مفهوم معنوی است یعنی اینکه مبتکر و ابداع کننده آن قصد داشته اندیشه و نیت و هدف خاصی را که در ذهن داشته بیان کند. پی بردن به آن مقصود ذهنی یکی از اهداف کاتارو می باشد به این شکل که کاراته کا علاوه بر توانایی کسب مهارت در مجاری فیزیکی صحیح و اصولی کاتا باید بتواند به آن نیروی فکری و ذهنی مقصود نیز دسترسی پیدا کرده و در بیان معنوی کاتا نیز تبحر و توانایی پیدا کنند.

کاتا تمرینی از یک سلسله حرکات از پیش تعیین شده است و آن نوعی تمرکز متحرک است یک کاراته کا هنگامی که یک کاتا را در حدی مقبول و تکامل یافته انجام میدهد.در حین اجرای تکنیکهائی که قبلاٌ طرح ریزی شده و در یک چهار چوب مشخصی اجرا میشوند. به نیت انجام هر حرکت تمام عضلات خاص آن حرکت را تحت کنترل دارد این کنترل عضلانی با انجام حرکات نرم و حرکات سخت زمانی بدست می آید که بدن در صحیح ترین حالت خود قرار گیرد.حرکتهای نرم زمانی خوب و دقیق اجرا می شوند که عضلات  در حال انبساط (شل) قرار داشته باشد، حرکتهای نرم در مواقع نیاز اولیه فنون سرعتی هستند یعنی اجرای تکنیکهای سرعتی احتیاج به عضلاتی منبسط و مفاصلی بسیارنرم دارند.

بسیاری از تکنیکهائی که در کاتاها اجرا میشوند ماهیتی سرعتی دارند لذا بسیار نرم و با عضلاتی منبسط اجرا می شوند.حرکات سخت برعکس حرکات نرم برای اجرایشان لازم است عضلات بطور کامل منقبض باشند .که پایه اصلی تکنیکهای تمرکز یا کیمه دار هستند که حداکثر قدرت و انقباض عضلات هنگام اجرا در آن لازم است. خیلی از حرکتهای کاتاها نیز بر این پایه استوار است البته در بعضی کاتاها هر دو نوع تکنیک وجود دارد ولی در بعضی کاتاها بیشتر تکیه یا توجه روی یکی از دو تکنیک با عضلات منقبض یا منبسط می باشد.

البته برای تمرین کاتا بایستی یک هنرجوی کاراته ابتدا یک کاتا را با استفاده از حرکات نرم و عضلات منبسط به درستی و دقت لازم انجام دهد و پس از این مرحله میتواند آغاز به تمرین کاتا با حرکات تمرکزی و انقباضی اجرا کند به این معنی که ابتدا همه تکنیکهای کاتا را با تکیه بر اجرای منبسط عضلات انجام دهد (نرم) پس از آن تکنیکهای منقبض را محکم و قدرتی تمرین کند یعنی هر تکنیک را با سرعت و قدرت لازم اجرا کند.تا این که بتواند در انتقال از تکنیک نرم به سخت تجربه کافی بدست آورد یعنی قادر به اجرا حرکات نرم به سخت در حد عالی بشود در جای مورد نیاز سرعت کافی و مطلوب داشته باشد در جائی دیگر تمرکز و کیمه قوی و لازم کم کم در گذر سالیان به پایه های از اجرای کاتا میرسد که بدنش آگاهی پیدا می کند.یعنی هنگامی که می خواهد حرکتی انجام دهد دیگر نیازی به فکر کردن ندارد و تکنیک به خودی خود و با دقت و سرعت لازم اجرا میشود و آنگاه وقتی به این پایه می رسد فکر و جسمش همانند یک واحد یکپارچه عمل میکنند و تمام حرکات انجام شده یک کاتا در این سطح در اصل تبدیل به یک واکنش توام فکری – جسمی میشود.


:: برچسب‌ها: شناخت فیریکی و اجرایی کاتا , کاتا , شناخت کاتا , کاراته , ,



نکته های ریز در کیفیت کاتا
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 45
نویسنده : حمیدرضا

 

در کاتا حرکات زائدی وجود ندارد، هر حرکت وظیفه و معنای خود را داراست. در طی اجرای کاتا شخص می‌بایست از معانی حرکاتش در عین اینکه حریف فرضی خود را همه جا زیر نظر دارد (ذانشین)، آگاه باشد. زمان‌بندی صحیح هر حرکت نیز اهمیت دارد.

هنگام اجرای تکنیک‌ها (حمله‌ای و یا دفاعی)، کاراته‌کا باید روش صحیح تنفس و همزمان کردن آن‌ را با تکنیک، انتخاب کند. کیای، قدرت تکنیک را در هنگام اجرا تقویت می‌کند، و این نقطه‌ی جمع‌بندی نیروهای فیزیکی است که در آن هر مفصل و ماهیچه با هماهنگی کامل کار می‌کنند تا حداکثر قدرت ممکنه را در آن نقطه ایجاد نمایند.

هر کاتا ویژگی‌های خود را دارد. در اجرای کاتا کاراته‌کا باید سالها تحت نظر یک مربی مجرب آموزش ببیند. این برای اطمینان در اجرای صحیح تکنیک‌ها است و اینکه شاگرد در تمامی نکات ریز و حساس اجرای کاتا، درست تعلیم دیده باشد.

نهایتاً شاگرد از کاراته و روش‌های تکامل جسمی و روحی که در طول تمرینات قراردادی با آنها درگیر بود بهره‌ی مطلوب را جسته و به تکامل خواهد رسید. تمامی کاتاها با تکنیک دفاعی شروع و تقریباً تمامی آنها نیز با تکنیک دفاعی خاتمه می‌یابند.


:: برچسب‌ها: نکته های ریز در کیفیت کاتا , نکته های کاتا , کاتا , نکات کاتا , کیفیت کاتا ,



چگونگی یادگیری و درک کاتا
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 37
نویسنده : حمیدرضا

 

 

چگونگی یادگیری و درک کاتا

 

 بهترین روش برای یادگیری یک کاتا عبارت است از :

۱- حرکت پاها و چرخشها را بیاموزید.

۲- حرکت دستها را یاد بگیرید.

۳- حرکات پاها و دستها را با هم یاد بگیرید.

۴- بتدریج روشهای تنفس (دم و بازدم) تمرکزها را در هر قسمت کاتا بیاموزید. کاتا را تکمیل و به حد کمال برسانید.زمان کیای کشیدن را یاد بگیرید.

۵- در هر بار تمرین حداقل سه بار پشت سر هم یک کاتا را اجرا کنید.

 

 

بعد از یادگیری یک کاتا به چند روش میتوان روی آن کاتا تمرین کرد:

۱- کاتا را بدون تکنیکهای دست فقط حرکتهای پا و داچی ها را انجام دهید.

۲- بدون حرکت در حالت ایستاده فقط تکنیکهای دست را اجرا کنید.

۳- کاتا را با چشم بسته و دقت کامل اجرا کنید.

۴- چشمها را ببندید و کاتا را در ذهن خود اجرا کنید.

 ۵- کاتا را به صورت قرینه اجرا کنید.

۶- کاتا را از آخر به اول اجرا کنید.

۷- کاتا را با سرعت بسیار کم مانند فیلمی که کند نمایش می دهند اجرا کنید (اسلو موشن) ولی به صورتی کامل و دقیق و کاملا اصولی باشد

 

 


:: برچسب‌ها: چگونگی یادگیری و درک کاتا , یادگیری کاتا , درک کاتا , آموزش کاتا , روش یادگیری , روش کاراته ,



تاثیر ورزش بر اضطراب و افسردگی
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 49
نویسنده : حمیدرضا

هدف های انطباقی ـ مقابله ای که کوتاه اثر هستند، داشته باشید

ممکن است شما یک برنامه دقیق پایه‌ریزى شده داشته باشید که طبق آن باید ساعاتى در هفته در باشگاهى محلى مشغول فعالیت باشید. اما برنامه اى بریزید تا به شیوه هاى مثبت با خلق هاى منفى ناخواسته، افسردگى، اضطراب و دیگر مشکلات «به سرعت» مقابله کنید. براى مثال، اگر امروز روز ورزش شما نیست و ناراحت یا مضطرب هستید ۱۰ دقیقه پیاده روى شاید سریعاً به شما کمک کند تا روحیه تان بهتر شود. دکتر ویکرز داگلاس مى گوید: « بکوشید پاسخ یک خلق منفى را با فعالیت بدنى بدهید.»

ورزش را یک تحمیل ندانید

اگر ورزش تنها یک «باید» دیگر در زندگى شما باشد که به وسیله آن، نمی‌خواهید کیفیت زندگى‌تان را بهتر کنید، با آن مشکل پیدا خواهید کرد. به برنامه ورزشى‌تان همان‌طور نگاه کنید که به جلسات درمانى و درمان ضدافسردگى نگاه می‌کنید، یعنى درک کنید ورزش وسیله ای ست جهت درمانتان .

دوباره به فعالیت بدنى بیندیشید و به آن به عنوان «کار دیگرى» ـ که باید انجام دهید اما به دلیل نیازهاى زندگى‌تان‌ نمى‌توانید انجام بدهید ، نگاه نکنید .در عوض از این دیدگاه به آن نگاه کنید که کار مثبتى است که شما اکنون با آن مى توانید به اهداف خود از جمله احساسات بهتر جسمى و روانى برسید.

بر موانع و سدهای ذهنی خود غلبه کنید

موانع و سدهاى ذهنی تان در مقابل برنامه ی ورزشی ریختن را مشخص کنید. مثلاً اگر خجالتى هستید در جمع ورزش نکنید. افسردگى شما را بر آن مى دارد که احساس کنید بار سنگینى به دوش مى کشید یا احساس کنید حرکت به سوى هدف و انجام یک فعالیت موثر بى حاصل به نظر مى رسد. موانع درونى مى توانند شما را له کنند.

به جاى این کار، راهبردى را به کار ببندید تا بر این موانع غلبه کنید. اگر نمى خواهید به یک باشگاه شلوغ بروید، شاید بتوانید با دوچرخه به یک پارک خلوت بروید. اگر فکر مى کنید که بعد از ۳۰ دقیقه دویدن وقت تلف کرده اید، ۵ دقیقه پیاده روى بهتر است از دست روى دست گذاشتن و هیچ کارى نکردن. اگر ۵ دقیقه هم زیاد به نظر مى رسد ۲ دقیقه پیاده روى کنید.

براى عبور از موانع آماده باشید

ورزش همیشه آسان یا جالب نیست. خود را به این خاطر سرزنش نکنید که نتوانستم و نشد. افراد افسرده به ویژه تمایل دارند تا شرمسار اشتباهاتشان باشند. به این دام نیفتید.

دکتر ویکرز داگلاس مى گوید: «هر گامى که به سوى هدف هاتان برمى دارید به خودتان افتخار کنید.» فرصت ها وقتى به دست مى آیند که بر موقعیت‌هایى که مشکل به نظر مى‌رسند غلبه کنید. اگر با خودتان مى‌گویید «اشتباه کردم، باید دوباره از نوع شروع کنم» و یا «خراب کارى کردم» اصلاً بهتر است ساکت باشید. بدانید که تغییر دادن سخت است و موانع بخشى از فرآیند تغییر است. با آموختن اینکه چگونه بر موانع غلبه کنید، خواهید آموخت که چگونه در طولانى مدت فعال بمانید.

تحمل برنامه تمرینی و جایگزینی روش بهتر

شروع یک برنامه ورزشى سخت است و حفظ آن سخت تر. دکتر داگلاس مى گوید: «بیشتر افرادى که برنامه ورزشى را شروع مى کنند بعد از چند ماه آن را کنار مى گذارند.» براى افراد افسرده آغاز و تداوم برنامه ورزش حتى سخت تر است. یک روش براى حفظ برنامه ورزشى حل مسئله است. دکتر داگلاس مى پرسد: «اگر سوار ماشینتان شدید و روشن نشد چه اتفاقى مى افتد؟ حتماً شما پس از آن فهرستى از کارهایى که براى رفع مشکل باید انجام دهید تهیه مى کنید، مثلاً ماشین را به تعمیرگاه مى برید، با اتوبوس مى روید یا از یک دوست کمک مى گیرید. شما دقیقاً به حل مسئله پرداخته اید.

اما اکثر مردم به فعالیت بدنى این گونه نگاه نمى کنند و به رفع موانع تمرین ورزشی خود نمی اندیشند بطور مثال زمانی که می خواهید تمرین دویدن انجام بدهید یکدفعه باران ببارد ،چه کار خواهید کرد ؟؟ خیلى از مردم از پیاده روى مضطرب مى شوند حتى به کارهاى جایگزین آن هم فکر نمى کنند.» اغلب ما در زمان رسیدن به یک مانع مى‌گوییم «خودشه، نمى‌تونم انجامش بدم، ولش کن.» به جاى این حرف ها، از روش حل مسئله براى موانع ورزشى خود استفاده کنید، مثل بقیه مسائل زندگى گزینه‌هاتان را انتخاب کنید، مثلاً زیر باران پیاده روى کنید، به باشگاه بروید یا داخل خانه ورزش کنید.

 به گفته دکتر ویکرز داگلاس: « بعضى از مردم فعالیت فیزیکى را ساده فرض کرده و براى آن تاثیر مثبت یا منفى درنظر نمى گیرند. بعضى ها فکر مى کنند ورزش فقط نشان دهنده داشتن اراده است.» اما این یک ساده انگارى است و شاید به خطا بیفتیم. شما فقط مى توانید امیدوار به اراده کردن باشید. قدرت ها و مهارت هاى خود را بسنجید و آنها را در ورزش به کار ببرید. تغییرات ساده نیستند اما برداشتن یکسرى گام هاى ساده در جهت درست خیلى موثر است. فقط مشخص کنید که قدم اول براى شما چه باید باشد. دکتر ویکرز داگلاس مى گوید: «من واقعاً به شرکت دادن افراد در ایفاى نقشى موثر در درمانشان معتقدم و فعالیت بدنى مى تواند بخش مهمى از آن باشد.»

 


:: برچسب‌ها: تاثیر ورزش بر اضطراب و افسردگی , تاثیر ورزش , ورزش , اضطراب و افسردگی , ورزش و افسردگی , ورزش اضطراب ,



اهمیت ورزش و نقش آن در سلامتی!
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 41
نویسنده : حمیدرضا

مقدمه:
ورزش و حرکات منظم بدنی علاوه بر سلامت جسم بر سلامت روحی و روانی و اجتماعی فرد فواید زیادی دارد و در سازگاری فرد در جامعه و شخصیت فرد تاثیر می گذارد.ورزش در درمان بیماری های نظیر افسردگی و نیز بر حافظه تآثیر می گذارد.ورزش برای جوانان تکیه گاهی امن به حساب می آید تا در پناه آن به نهایت رشد و کمال مطلوب انسانی دست یابند.

امروزه با توجه به پیشرفت علوم و فناوری، هر گونه تغییر جدید می تواند آثار متفاوتی را در کلیه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی و اقتصادی انسان به وجود آورد.اما از این میان عواملی که در سلامت انسان تاثیرگذار است، از نقش ویژه ای برخوردار می باشد. امروزه به دلیل گذر اپیدمیولوژیک یعنی جایگزینی بیماری های غیرواگیردار به جای بیماری های واگیردار به دلیل کنترل عوامل بیولوژیک از یک طرف و نقش رفتارهای ناهنجار بهداشتی و سبک زندگی و شیوه های تغذیه در افزایش میزان بیماری های غیرواگیردار از طرف دیگر، لزوم تغییر نگرش در مراقبت و بهداشت با هدف حفظ و ارتقای سلامتی ضروری است.با توجه به موارد ذکر شده نقش بی تحرکی به عنوان یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماری ها و بروز مرگ، حائز اهمیت است.با توجه به این که فعالیت فیزیکی مناسب می تواند تاثیر مهمی در پیش گیری از بروز بیماری ها، عوارض آن ها و در نهایت مرگ و میر ناشی از آن ها داشته باشد، بررسی متون و مقالات علمی در مورد ارتباط بیماری ها و فعالیت فیزیکی گویای این مطلب است که ورزش پیاده روی دارای تاثیرات مفیدی در زمینه پیش گیری از بیماری های مزمن و غیرواگیر است.در دنیای امروز پیاده روی بهترین فعالیت و طبیعی ترین ورزش برای کسب آمادگی جسمانی و روانی است. پیاده روی ورزش لذت بخش و کم خطری است که در دسترس همگان است و همه جا و همه وقت امکان اجرای آن وجود دارد. در خصوص تاثیر ورزش پیاده روی در ایجاد و ابقای سلامتی سوالاتی مطرح است که به آن پرداخته می شود.

 

بقیه را در ادامه مطلب بخوانید...

با ما همراه باشید


:: برچسب‌ها: اهمیت ورزش و نقش آن در سلامتی! , اهمیت ورزش , سلامتی , اهمیت ورزش و سلامتی , ورزش و سلامتی ,



مقاله ای در مورد کاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 48
نویسنده : حمیدرضا

لطفا یک لحظه تامل کنید حتما فیلمهای پرزد وخورد یادتان می آید یا تصویر شخصی که لباس سفید پوشیده ومبارزه می کند شاید تصویر یک فرد خشن وقلدررا دارید که بیخودی فریاد می کشد یااینکه فکرمی کنید کاراته یک ورزش بسیار خطرناک و آسیب رسان جسمی است که روحیه خشونت را در انسان تقویت می کند وباید به آگاهی تان برسانم کلیه مطالب بالا نادرست می باشد اساسا کاراته ورزش نیست بلکه راهی است برای تندرستی وسلامتی جسمی وپالایش روحی از آلودگی ضد انسانی ودر نهایت دست یابی به یک زندگی آرام و بهتر، یعنی بوسیله تمرینات انسان ساز کاراته شخص تبدیل به فردی کامل تروبا شخصیت والاو مکارم اخلاقی باارزش بشود کاراته نوعی فلسفه زندگی است که در دو بعد تن وروان بطور موازی گسترده وفعال است نخست اینکه با تمرینات مستمر و منظم ورزشی که همگی بربنیان علمی وفیزیکی حرکتی ومفاصل واندامهای بدن استوارند شخص کاراته کابعد از چند ماه به شکلی منطقی دارای عضلات ومفاصل قوی وبدنی با استقامت فوق العاده خواهد گردید وچون این تمرینهابراساس اصول علمی حرکت شناسی مفاصل بدن پایه ریزی شده ازاین روآسیب پذیری شخص ورزشکاردرطول تمرین تقریبا به میزان صفرمی رسد واز طرفی دیگر بخاطر این که درطول جلسه های تمرین هنرجوی کاراته شناختی نسبی پیرامون فیزیولوژی بدن وحرکات ورزشی پیدا می کند خود وی نیز تا حدود زیادی در رابطه باانجام حرکتهای مضروغلط محتاط شده وازکژروی خود دارای می کند سوم بدلیل اینکه ماهیت اصیل کاراته برمبنای تواضع وفروتنی وادب واحترام متقابل بین افراد ودوری ازخشونت بناشده وبراجرای درست این اصول تاکید ورزیده می شود.

 

شخص کاراته کا ناخود آگاه در مسیر اعتلای انسانی رشد کرده وارتفاء فکری پیدا می کند و حتی اگر درابتدا شرور بوده وبا نبتی شربه کاراته رو آورده باشد بعد از مدتی بطورمنظم وطبیعی اصلاح گشته وبه سمت خیر تغییرجهت می دهدوچون فنون کاراته برپایه حرکت مفاصل و بسیارنرم و سبک بصورت لحظه ای انجام می گردد و هیچ فشار اضافه بر توان به شخصی وارد نمی آورد از این روکودکان۶-۵ ساله تاافراد سالمند چه زن وچه مرد به راحتی قادر به تمرین ویادگیری کاراته خواهند بود بطورکلی کاراته باعث می شود شخص ازنظر فیزیکی دارای جسم سالم وتندرستی گردد عضلات قلب قوی وحجیم گردند حجم ریه در اثردم وبازدم زیاد افزایش یافته وهوای مانده داخل شش ها به خوبی تخلیه شود معده وروده عمل هضم ودفع را بهتروسریعترانجام خواهدداد به وسیله عرق کردن سموم بدن مرتب دفع شده وسلامت جسمی سرحالی ونشاط بی اندازه ای رابه شخص کاراته کاارزانی می دارد شخص  که کاراته کار می کند بهتر وبسیار بیشتر از اشخاص دیگر قدرت فراگیری و درک ذهنی دارد و آماده فعالیتهای گوناگون مغزی (درس خواندن . مطالعه و …) خواهد بود.از نظر روانی نیز علاوه بر تمرین مکرر و اصرار دائم مربی به حفظ تواضع و احترام متقابل اجتماعی موضوعاتی نظیر اعتماد به نفس- تقویت اراده- حس نوع دوستی – همکاری متقابل – از بین بردن ترس – اجتناب از خشونت و پرخاش گری – رفتار ملایم – مطالعه -آرامش فکر و ذهن و تخلیه مشکلات روانی- صمیمیت و نهایتا گسترش دوستی در شخص کاراته کا تقویت شده و انگیزه بیشتری نسبت به پرورش و آموزش خود نشان خواهد داد و همانگونه که دارای جسمی متناسب و نیرومند میگردد. دارای روحی بزرگ و طبعی والا و درکی وسیع و به غایت شانی بلند مرتبه در مراتب عالیه اجتماعی و انسانی خواهد شد.جسمی قوی و نیرومند جایگاه مغزی قوی و فکر و شعوری توانمند خواهد بود. 


:: برچسب‌ها: مقاله ای در مورد کاراته , مقاله کاراته , ,



نشستن (سِی‌زا)
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 43
نویسنده : حمیدرضا

برای نشستن ابتدا به روی پای چپ نشسته و هنگام برخاستن ابتدا به روی پای راست بایستید.

 

:: برچسب‌ها: نشستن (سِی‌زا) , نشستن , (سِی‌زا) , نشستن کاراته ,



درجات و القاب در کاراته دو
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 65
نویسنده : حمیدرضا

درجات و القاب در کاراته دو

.

کوهای:هنرجوی تازه کار (Kohai)

سمپای:هنرجوی ارشد (Sempai)

*شی‌دوشا : “Shidosha”، درجات مربیگری در کاراته

سن سی: معلم، مربی (Sensei)

جوکیو : “JoKyo” به معنای “مربی”، شرایط عمومی: حداقل ۲۱ سال سن، دارا بودن دان ۳ “حداقل ۲ سال” و قبولی در امتحانات مربوطه، (گواهینامه درجه ۳ مربیگری کاراته در ایران تقریباً معادل درجه جوکیو می‌باشد).

جون‌شیهان : “JunShihan” به معنای “استاد جوان”، شرایط عمومی: حداقل ۲۶ سال سن، دارا بودن دان ۴ “حداقل ۲ سال” و قبولی در امتحانات مربوطه، (گواهینامه درجه ۲ مربیگری کاراته در ایران تقریباً معادل درجه جون‌شیهان می‌باشد).

شیهان : “Shihan” به معنای “استاد ارشد”، که داخل دوجو میبایست بکار برود. شرایط عمومی: حداقل ۳۰ سال سن، دارا بودن دان ۵ ” حداقل ۴ سال” و قبولی در امتحانات مربوطه، (گواهینامه درجه ۱ مربیگری کاراته در ایران تقریباً معادل درجه شیهان می‌باشد).

کانچو : استاد بزرگ ( دان ۷ و ۸)

سوسای : استاد اعظم ( دان ۹ و ۱۰)

اٌسن سی: معلم بزرگ، لقب بنیان گذار آی کی دو-موریهه اوئشیبا (O- Sensi)

شوگو : “Shogo” سیستمی است که توسط سازمان هنرهای رزمی ژاپن (“دای نیپون بوتوکو کای” که در سال ۱۸۹۵ تأسیس شد) برای درجه‌بندی اساتید تدوین گردیده است. در این سیستم سه عنوان، رنشی، کیوشی و هانشی برای رتبه‌بندی اساتید در نظر گرفته شده

هانشی “Hanshi”، (شرایط عمومی: حداقل ۵۸ سال سن، دارا بودن دان ۸ “حداقل ۱۰ سال”، دارا بودن عنوان کیوشی”حداقل ۱۰ سال”)، متقاضی می‌بایست یک مقالهٔ تحقیقی (تز) در مورد فلسفه، تکنیک و یا تاکتیک در کاراته (به انتخاب متقاضی و حداقل در ۲۰۰۰ کلمه) نوشته و به کمیته آزمون ارائه دهد.
پس از قبولی مقالهٔ ارائه شده در کمیته آزمون امتحان عملی جهت توضیح و دفاع از تز ارائه شده برگزار می‌گردد. این عنوان معادل فول پروفسور است.

کیوشی “Kyoshi”، (شرایط عمومی: حداقل ۴۸ سال سن، دارا بودن دان ۷ “حداقل ۶ سال”، دارا بودن عنوان رنشی”حداقل ۶ سال”)، متقاضی می‌بایست یک مقالهٔ تحقیقی (تز) در مورد فلسفه، تکنیک و یا تاکتیک در کاراته (به انتخاب متقاضی و حداقل در ۱۲۰۰ کلمه) نوشته و به کمیته آزمون ارائه دهد.
پس از قبولی مقالهٔ ارائه شده در کمیته آزمون امتحان عملی جهت توضیح و دفاع از تز ارائه شده برگزار می‌گردد.این عنوان معادل پروفسور است.

رنشی “Renshi”، (شرایط عمومی: حداقل ۳۵ سال سن، دارا بودن دان ۴،۵،۶ یا بالاتر، دارای مدرک مربیگری شیهان)، متقاضی می‌بایست یک مقالهٔ تحقیقی (تز) در مورد فلسفه، تکنیک و یا تاکتیک در کاراته (به انتخاب متقاضی و حداقل در ۸۰۰ کلمه) نوشته و به کمیته آزمون ارائه دهد.
پس از قبولی مقالهٔ ارائه شده در کمیته آزمون امتحان عملی جهت توضیح و دفاع از تز ارائه شده برگزار می‌گردد. این عنوان معادل دستیار پرفسور است.

سوکه : رئیس یک سبک، یا بزرگ یک سبک (Soke)

کیو : کلاس، درجه هنرجویان از ابتدای کار تا قبل از شودان. از کیو ۱۰ (پائین ترین رده) تا کیو ۱ (بالا ترین رده در این مقطع).جو کیو، کو کیو، هاچی کیو، نانا کیو، روک کیو، گو کیو، یون کیو، سان کیو، نی کیو، ایکیو (Kyu)

دان: رتبه، درجات پیشرفته تر در رده های مشکی. از دان ۱(کمترین) تا دان ۱۰(بیشترین) است. شودان، نی دان، سان دان، یون دان، گودان، روکو دان، نانا دان، هاچی دان، کودان، جودان (Dan)

یودان شا : اعضا با درجه دان (Yudansha)

مودان شا: اعضا با درجه کیو (Mudansha )

دو شو: راه دار، جلو دار، در حال حاضر در آی کی کای، موریته رو اوئشیبا (۱۹۵۱)-نوه موریهه اوئشیبا- را به این عنوان می شناسند. (Doshu)

کای چو : مالک مدرسه یا موسسه (Kaicho)

کان چو : مالک ساختمان یا محل استقرار مدرسه (Kancho)

دوجو چو : رهبر یک دوجو (Dojo-cho)


:: برچسب‌ها: درجات و القاب در کاراته دو , درجات کاراته , سن سی , کاراته , استاد کاراته , ,



فلسفه رنگ کمربند ها در کاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 59
نویسنده : حمیدرضا

فلسفه رنگ کمربند ها در کاراته

{کمربند سفید:  به معنای پاکی است و جواز شروع فراگیری کاراته میباشد! سفید نشانه پاکی  صداقت  صلح و دوستی است}

{کمربند زرد:  نشانه این است که هنرجو مانند جوانه ای است در حال رشد.(جوانه گیاهان اوایل رشد به رنگ زرد هستند) زرد بیانگر امید و کوشش است}

{کمربند سبز:  نشانه ی دفاع است و هنرجویی  که به این مرحله می رسد می تواند از خود و دیگران دفاع کند! توانایی دفاع از: کاراته و  خود  و دیگران}

{کمربند آبی:   وقتی کاراته کار از رنگ آبی بهره می گیرد به آرامش دست یافته است همچون آرامش آسمان آبی و دریا! اینک سر به آسمان کشیده و از گزند طوفانها در امان است.اینک آرامش یافته است.حالا  کاراته کار  درختی  شده است که می تواند به راحتی چون چتری خود و دیگران را محافظت کند}

{کمربند سیاه: کاراته کار با کمربند سیاه  درگیر روحیه ای تهاجمی است. زمانی که به کمربند سیاه دست می یابد تازه متوجه می شود که  بیشتر در محا صره ناشناخته ها قرار دارد!  روحیه تهاجمی و آرامش که درطی سالها یافته با هم او را صبور ساخته است.در مقابل ناشناخته ها با مهارتی که در خلال سالهای تمرین یافته به پا می خیزد و به شناسایی درون خود می پردازد!.روحیه ی سرسختی و تسلیم ناپذیری که در خلال تمرینات کسب کرده  کاراته کار را  وا می دارد تا در میان ناشناخته ها  گام بردارد و با تجربیات قبلی آنها را بسنجد. 

احترامی که مردم نسبت به رنگ سیاه دارند،هر کاراته کار را به سوی کشف واقعیات زندگی سوق می دهد.

دارنده  کمربندسیاه  میتواند  علیه  مهاجم  و بی عدالتی و جهل قیام کند.

{سیاه رنگ ناشناخته ها،رنگ بیم و هراس و رنگ یاس و ماتم است}


:: برچسب‌ها: فلسفه رنگ کمربند ها در کاراته , کمربند ها در کاراته , فلسفه رنگ , رنگ کمربندها , رنگ کمربند کاراته ,



بنیان گذاران سبک های اصلی کاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 79
نویسنده : حمیدرضا

پیدایش کاراته

 در آوریل۱۶۰۹ میلادی خاندان شیمازو، حاکمان استان ساتسوما واقع در جزایر کیوتو در ژاپن با ۳۰۰۰ سرباز به جزایر ریوکیو حمله کردند و بدون جنگ و خونریزی،این کشور کوچک را ضمیمه خاک ژاپن اعلام کردند.پس از آن در یال ۱۸۲۷ میلادی این مجموعه جزایر از سوی حکومت وقت ژاپن به استان ریوکیو تغییر نام پیدا کرد و حمل و استفاده هرگونه سلاح سرد حتی ادوات کشاورزی و صنعتی توسط ساکنین بومی این جزایر خصوصا" مردم جزیره اوکیناوا ممنوع اعلام شد.

 از آنجائیکه اهالی ریوکیو تحت تاثیر فرهنگ و تمدن کشور چین بودند،حکومت و ارتش شیمازو قراردادهای تجاری،اجتماعی و فرهنگی بین ریوکیو و چین را رسمی و معتبر دانسته و هیچگونه ممانعتی از مسافرت و تبادل تجاری بین دو کشور بوجود نیاوردند.

 اما مردم جزایر ریوکیو بویژه اکیناوا تحمل اشغال سرزمینشان را نداشته و همواره در فکر آزادی و استقلال کشورشان بودند و از آنجائیکه هنرهای رزمی- بومی خود را در برابر هنرهای رزمی ژاپنی ناکارآمد می دیدند،به این فکر افتادند تا با یادگیری و روشهای چینی خصوصا" مکاتب کانگ فو ،جنوب چین و همچنین استفاده از تجربیات متخصصان چینی،سطح کیفی روشهای رزمی خود را ارتقاء داد، تا با اتکاء از هنرهای رزمی زمان خود بتوانند خلاء قانون ممنوعیت حمل سلاح را پر کنند و به سلطه حکومت مستبدانه ژاپنی ها پایان دهند.

کانگا ساکوگاوا

 از جمله کسانی که توانست در فراگیری هنرهای رزمی چین و انتقال آن به اکیناوا نفش بسیار مهم . تاریخی را ایفا کند،شخصی بود بنام کانگا ساکوگاوا که در تاریخ هنر رزمی کاراته به ساتونوشی ساکوگاوا و  توده ساکوگاوانیز شهرت داشت.ساکوگاوا در جنوب چین با یکی از فرماندهان و متخصصان هنرهای رزمی مشهور در ارتش چین بنام کوشانکو آشنا شد و تحت تعلیم وی قرار گرفت وآنچه که از این استاد چینی فرا گرفت مخفیانه و بتدریج به شهر شوری که پایتخت اکیناوا بود،منتقل کرد.

 ساکو گاوا روشی مرکب از مجموعه هنرهای رزمی جنوب چین و اکیناوا ابداع کرد که به توده یا توته که بعدها بهاکیناوا ته شهرت یافت.روش ساکوگاوا بعدها توسط شاگردانش به شوری ته تبدیل شد.

سوکون ماتسومورا

 او از شاگردان برجسته ساکوگاوا بشمار می آید و در تغییر و گسترش اکیناواته بسیار تاثیر گذار بود،او از ترکیب روشهای اکیناواته و برخی روشهای چینی،روش شورین ریو را پایه گذاری کرد.

 آنکو ایتوسو وآنکو آزاتو

 آنها از جمله برترین شاگردان ماتسومورا بشمار می آمدند که در پیشرفت کاراته نقش آفرین بوده و استادان  بسیاری چون گیچین فونا کوشی ،کنوا مابونی ،چوکی موتوبو و … تربیت کردند.

گیچین فوناکوشی

 استاد مکتب شوری ته و از چهره های مهم تاریخ هنر رزمی کاراته میباشد، که در تکامل، گسترش، شکل گیری،طبقه بندی فنون و روشها و از همه مهمتر معرفی کاراته نقش بسیار بزرگی ایفا کرد.او از شاگردان استادان ایتوسو و آزاتو بشمار می آمد.استاد فوناکوشی در اولین قدم پس از جمع آوری و طبقه بندی فنون،روشهای مبارزه و کاتاها از سراسر اکیناوا به همراه گروهی از استادان معروف و زبده دست به معرفی و اجرای نمایش کاراته در سراسر جزایر ریوکیو زد و پس از آن بنا به دعوت ولیعهد وقت ژاپن(هیروهیتو) و انجمن هنرهای رزمی ژاپن دعوت شده و طی نمایشی در سال ۱۹۲۲ میلادی در توکیو،برای اولین بار این هنر رزمی(اکیناوایی) را در جمع برجسته ترین استادان آن زمان از جمله استاد جیگورو کانو(خالق جودو)،استاد هیرونوری اوتسوکا(یکی از ۴ استاد برجسته جوجیتسو در آن زمان) و …به نمایش گذاشت و پس از آن به درخواست این انجمن و استاد کانو وی برای همیشه  در کشور ژاپن ماندگار شد.

 در سال ۱۹۴۶ میلادی،پس از پایان جنگ جهانی دوم، اولین گروه خارجیان تحت عنوان افسران و خلبانان نیروی هوایی آمریکا مستقر در خاک ژاپن،تحت تعلیم شاگردان ارشد فوناکوشی قرار گرفته تا از این طریق برای اولین بار هنر رزمی کاراته به خارج از مرزهای ژاپن راه پیدا کند و به مردم جهان معرفی گردد.

 استاد گیچین فوناکوشی به پدر کاراته مدرن جهان شهرت دارد.

 

کاراته سبک شیتو ریو

 از باب فلسفه کاراته، سبک شیتوریو دارای مفاهیم پیچیده ای میباشد. این فلسفه،خصوصا" در خارج از مرزهای ژاپن، نمیتواند چندان برای غربیها قابل درک باشد.

 خالق سبک شیتوریو ایتاد بزرگ اکیناوایی کنوا مابونی نام دارد. او که از یک خانواده اصیل و قدیمی  دز اکیناوا بود، از ۱۳ سالگی کاراته را نزد استاد آنکو ایتوسو فرا گرفت و پی از مرگ وی او فراگیری کاراته را نزد استادان هیگاشیونا و آراگاکی دنبال کرد.در آن دوران استاد مابونی به عنوان افسر پلیس اکیناوا مشغول خدمت بود.

 پس از فوناکوشی کنوا مابونی در سال۱۹۲۹ به ژاپن مهاجرت کرد و بندر اوزاکا را به عنوان مرکزیت فعالیتهای آموزشی و تمرینی روش شیتوریو برگزید.متخصصان کاراته شیتوریو را تلفیقی از هنر مندانه از روش شوری ته و ناهاته می دانند.

 استاد کنوا مابونی اعتقاد داشت که نام سبک و روش به کاراته هویت میبخشد و به مردم کمک میکند تا کاراته را بهتر شناخته و خود را جزیی از آن بدانند…


:: برچسب‌ها: بنیان گذاران سبک های اصلی کاراته , بنیان گذاران کاراته , سبک های اصلی کاراته , سبک کاراته , سبک اصلی کاراته ,



چگونه هنرجویان خردسال را تشویق نماییم
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 64
نویسنده : حمیدرضا

 

تشویق یک راهکار خوب در ایجاد انگیزه در هنر جویان برای پیشرفت و جبران اشتباه میباشد و در صورتی که صحیح و منطقی صورت پذیرد ، بطور حتم بازده خوبی همراه خواهد داشت.

گاهی اوقات برخی از تشویق ها جواب نمیدهند و یا با جوابی معکوس همراه میشوند ، لذا دانستن این نکته که  تشویق به چه صورت و با چه معیاری میبایست صورت پذیرد تا تاثیری مطلوب داشته باشد بسیار حایز اهمیت است:

تشویق میبایست :

۱) فوری و بلافاصله انجام شود : یعنی پس از انجام کارخوب و درست توسط فرد (کودک یا نونهال) دراسرع وقت از او قدردانی شود و از موکول کردن آن به بعد و از دست دادن زمان و به اصطلاح وعده سرخرمن ، پرهیز کنید. مثلا در صورت پیشرفت و انجام خوب یک تکنیک و یا نظم و انظباط خوب در کلاس سریع او را مورد خطابه قرارداده و تشویق نمایید.

۲) متناسب باشد : میزان و نوع پاداش با نوع کاری که فرد (کودک یا نونهال) انجام داده است ، متناسب باشد . مثلا اگر در یک کلاس کاراته بابت نظم و انضباط او را تشویق می کنید دادن یک جاسوئیچی و یا کتاب برای او مناسب نیست ولی دادن یک دستکش ، میت ضربه ، برچسب های رنگی یا حتی جعبه ی شکلات برای او بهتر و خوشحال کننده تر میباشد. خلاصه کلام در حد کارش به او جایزه دهید نه بیشتر و نه کمتر…

۳) مشخص باشد : لازم است فرد (کودک یا نونهال) متوجه شود که برای انجام کدام کار مورد تشویق قرارگرفته است . بهتر است در ارائه توضیح ، صحبت را با عباراتی دوستانه و کودکانه نظیر ، « عزیزم و … » شروع نماییم و بعد به کار خوب و درست او اشاره ، آفرین و تحسین کنیم ،

مثال : علی عزیزم یا علی آقا – آفرین به شما ، به خاطر اینکه در این دوره بسیار منظم بودی و تکنیکهای پا را بخوبی یاد گرفتی و در خانه نیز تمرین داشتی، شما مورد تشویق قرار میگیری و این هدیه را از این بابت به شما اهدا میکنیم .آفرین بهشما


:: برچسب‌ها: چگونه هنرجویان خردسال را تشویق نماییم , کاراته , خردسال , هنرجو , کودک کاراته ,



رقص پا (جابجایی پا در مبارزه)
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 69
نویسنده : حمیدرضا

اکثر ورزشهای رزمی با وا‍ژه رقص پا (جابجایی پا در مبارزه) آشنایی دارند زیرا جابجایی پاها در اجرای سرعتی و قدرتی تکنیکها بسیار موثر و  مفید میباشد.

ما در این مقاله بطور مختصر به بحث و برسی در خصوص اهمیت و نوع رقص پا در کاراته میپردازیم .

یکی از مراحل تمرینی و یادگیری در کاراته ، آموزش و اجرای رقص پای صحیح است . درست است که رقص پا ، تکنیک و یا تاکتیک نیست ولی یکی از الزامات مبارزه ای میباشد که در موثر بودن تکنیک و تاکتیک به حریف نقش کلیدی ایفا میکند، که برای اجرای یک مبارزه فنی و زیبا میبایست از آن بهره جست .

یک رقص پای صحیح در سرعت و قدرت انتقال ضربه ها ، دفاع ها و اجرای بموقع تکنیک و تاکتیک بسیار موثر میباشد.

رقص پا ، یعنی هنر جابجایی بدن بوسیله پاها به جهت های مختلف بطوری که کمترین انرژی ،مصرف و راحت ترین حالت برای مبارزه ایجاد شود.

در اهمیت رقص پا همین نکته بس که یک مبارزه بدون رقص پا به مانند یک عکس بدون قاب و رنگ است که نه روح دارد و نه زیبایی…

هدف از اجرای رقص پا در کاراته ، سرعت ، قدرت و روح بخشیدن به تکنیکهای اجرایی ست .

زیرا زمانی تکنیکی ماثر و مفید خواهد بود که به موقع ، در زمان مناسب و با کمترین اتلاف انرژی اجرا گردد . رقص پا به ما این امکان را میدهد که میزان استهکاک پاها با زمین را به حداقل رسانیم و بدن را از حالت سکون به حرکت وا داریم تا در صورت اراده به اجرای تکنیک ، بتوانیم همان لحظه اجرا کننده باشیم .

باتوجه به اینکه جست و خیز پاها باعث کم شدن استهکاک با زمین میشود ،لذا در استارت زدن برای اجرای تکنیک ، دیگر نیازمند غلبه بر حالت سکون و آماده سازی بدن نیستیم و فقط نیازمند جهت دهی بدن برای اجرای تکنیک و انتقال شوک میباشیم . پس می بینیم کار راهتر ،در زمان کوتاهتر و با صرف انرژی کمتری صورت میپذیرد.

یک رقص پای صحیح چگونه است ؟؟

در جوابدهی به سوال فوق ابتدا میبایست با انواع رقص پا آشنا شوید ، زیرا رقص پاها با توجه به استعداد تکنیکی متفاوت میباشد…

رقص پای سنگین :

در این حالت رقص پا بصورتی ست که بدن به حالت آماده باش است  و اکثر وزن بدن روی پای جلو و جست و خیز پاها به جهت بالا و پایین صورت میپذیرد.(بیشتر برای ضربات دآشی ، زوکی و دفاعی کاربرد دارد)

رقص پای سبک :

در این نوع رقص پا ، جست و خیز بسیار زیاد و حرکت پاها بیشتر بر روی پنجه صورت میپذیرد و پای جلو سبک تر از پای عقب است و پای جلو در حالت آماده اجرای تکنیک به سمت جلو و عقب در حرکت است. (بیشتر برای اجرای ضربات پای جلو کار برد دارد)

رقص پای فنی :

در این نوع رقص پا که ترکیبی از دو نوع سبک و سنگین میباشد ،

مبارز وزن بدن را بر روی هردو پا تقسیم نموده و بدن در میان پاها قرار میگیرد.

جست و خیز پاها به سمت جلو و عقب و گاهی بالا و پایین انجام میشود.

سر پای جلو به سمت روبرو و سر پای عقب به سمت روبرو و با زاویه کمتر از ۴۵ درجه است.

زانوی هر دو پا خم و میبایست از خواص فنریت  مچ پا ، زانو و کمر استفاده نمود تا رقص پایی راحت و چاپک حاصل شود.

در جلو عقب نمودن پا ها نباید فاصله طولی بین پا ها به اندازه ای کم شود که تعادل از بین برود و خطر آشی بارای (کشیدن پای حریف) بوجود آید.

در گذشته ،‌مبارزین برای اجرای تکنیکهای پا از رقص پای سبک و برای اجرای تکنیکهای دست از رقص پای سنگین استفاده میکردند، که این امر باعث فهمیدن نوع تکنیک حریف با توجه به تغییر حالت رقص می گردید.

باتوجه به پیشرفتهای روز افزون علم کاراته و بالا رفتن سرعت عمل کاراته کاهان ، دیگر این امر مقدور نیست تا برای اجرای هر نوع از تکنیک تغییر در حالات رقص پا ایجاد شود ، زیرا سرعت عمل کم شده و حریف نسبت به تکنیک اجرایی ما آگاهی پیدا میکند و این چیزی نیست که در کاراته حاضر بدان نیازداریم .(عامل اکثر بردها در حال حاضر سرعت عمل بالاست …)

رقص پا باید حالتی را برای مبارزین ایجاد کند که کمترین ان‍رژی را صرف و راحتی در جابجایی را برایشان مقدور سازد ، منقبض نبودن ماهیچه ها در اجرای رقص پا یکی از نکات کلیدی ست که باعث آمادگی لحظه ای ماهیچه و حفظ انرژی ذخیره شدن بدن میباشد تا در موقع لزوم آزاد گردد..

خوانندگان محترم باتوجه به اینکه سایت دانشگاه سایبری کاراته دو ایران یک سایت آموزشی میباشد لذا سعی شده است در نگارش مطالب کمتر کلمات و واژه ها سنگین استفاده شود


:: برچسب‌ها: رقص پا , (جابجایی پا در مبارزه) , كارانه , رقص پا کاراته ,



داستانی از کاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 76
نویسنده : حمیدرضا

قسمت اول

افسانه های کاراته

درباره کاراته، تاریخ و تغییر و تحولات آن از آغاز تا الآن نوشته هاى چندانى در دست نیست. آنچه به عنوان تاریخ کاراته مى شناسیم چیزهایى بودهاند که دهان به دهان گشته و اینک براى ما نقل مى شود. در واقع تاریخچهکاراته را افسانه ها تشکیل مى دهند. اکثر این افسانه ها واجد یک نکتهاخلاقى هستند و به کارآموزان کاراته درس عبرت مى آموزند. بخش عمده اى ازداستان هاى کاراته درباره جوانانى است که تصور و طرز فکر نادرستى درباره کاراته داشته اند و خواسته اند قدرت نمایى کنند یا به نحوى دیگر از این فنون سوءاستفاده کنند. از جمله این حکایت:جوانى که حدود سه سال از آموزش او مى گذشت شروع به آزار و وحشت مردم دهکده مجاور کرد و هر هفته یک بار به نحوى براى ساکنین مزاحمت ایجاد مى کرد. یکروز بعد از ظهر هنگامى که سرگرم مردم آزارى بود تنه اش به یک پیرمرد خورد.این اتفاق کوچک باعث خشم و عصبانیت جوان شد و در حالى که دشنام مى داد به پیرمرد گفت: «مگر جلوى پایت را نمى بینى؟!»مرد پیر در حالى که هنوز سر راه جوان ایستاده بود گفت: «فکر نمى کنیدبایستى با مردم، خصوصاً سالخوردگان، مؤدب تر باشید؟» جوانک که سخت برآشفتهشده بود با تمام نیرو ضربات مهلکى با مشت و لگد به پیرمرد وارد آورد و اورا به زمین کوبید و در عوض تنها یک مشت از پیرمرد به سینه اش اصابت کرد.جوان، مغرور از این نبرد یکطرفه و آسیب جزئى، بادى به غبغب انداخت وخوشحال، پیرمرد را به حال خود رها کرد و رفت. گروهى از مردم که شاهد این ماجرا بودند به سراغ پیرمرد شتافتند و خواستند که کمکش کنند تا از زمین بلند شود ولى او بدون کمک از جا برخاست و در حالى که کاملاً سرحال به نظرمى رسید به سوى منزلش رفت.پس از تقریباً دو هفته که از این ماجرا گذشت، قفسه سینه و قلب جوان شروع به سوختن و درد کرد و پس از هر غذا حالت تهوع به او دست مى داد. پس از پنج هفته او دیگر قادر نبود چیزى را در معده نگه دارد و در آخر هفته ششم بیش از ۱۰ کیلو از وزنش کاسته شد. در این وقت بود که جوان پى برد این حالت ناگوار که به مرگ ختم خواهد شد ناشى از همان ضربه ساده چند هفته پیش پیرمرد است. هنگامى که پیرمرد به بالین او آمد، جوانک از او عذرخواهى وتقاضاى بخشودگى کرد. پیرمرد چون دید که پسر واقعاً نادم و پشیمان است ازسر تقصیرش گذشت و دارویى مخصوص به او خوراند. پس از یک هفته استراحت، به تدریج آثار سلامتى و تجدید قوا در او پیدا شد.مرد پیر سپس رو به جوان کرد و گفت که آمدن او به این دهکده به خواسته تقاضاى ساکنین صورت گرفته و هدف، رفع مزاحمت هاى جوان بوده است. او هم چنین به جوان گفت که یک استاد کاراته است و کاراته، رگبار ضربات مشت و لگد نیست، هنر تمرکز بر ضربه و تعیین سرنوشت نبرد در یک لحظه و با یک ضربه است. بعد از آن جوان به شاگردى استاد پیر درآمد و از بهترین کارآموزان اود شد.

ادامه در ادامه مطلب


:: برچسب‌ها: داستان کاراته ,



بازدید : 71
نویسنده : حمیدرضا

" alt="" />

تیم کاراته بسیج استان گیلان در مسابقات قهرمانی کاراته بسیج ایران در قسمت کاتای تیمی موفق به کسب مقام سوم شد.این مسابقات با حضور تیمای کاراته بسیج 32 استان در سالن مجتمع ورزشی پیامبر اعظم (ص) دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران برگزار شد که طی آن در قسمت کاتای تیمی، تیم 3نفره منتخب بسیج گیلان موفق شد مقام سوم این دوره از رقابتها را کسب کند. محمد یوسفی، امیر حسین عاقلی و ابوالفضل توانمند همگی از باشگاه آتیه داران نیکان لیشاوندان شهرستان شفت اعضای تیم کاتای منتخب بسیج استان در این دوره از رقابتها بودند، حجت باقرنیا مربی ومسئول باشگاه آتیه داران نیکان شهرستان شفت گفت: هر ساله شاهد افتخارآفرینی های ورزشکاران این باشگاه در مسابقات استانی و کشوری هستیم که این افتخار آفرینی ها تائثیر مستقیم روی روحیه نونهالان و نوجوانان این منطقه گذاشته و باعث جذب روزافزون این عزیزان به ورزش کاراته شده که می طلب مسئولان ورزش شهرستان نگاه ویژه ای به ورزشکاران کاراته این شهرستان داشته باشد.

شنبه 10 آبان1393-شماره 3019-سال پنجاه ونهم


:: برچسب‌ها: ماهنامه کیهان ورزشی , مقام سومی کاراته بسیج برای گیلان ,



بازدید : 58
نویسنده : حمیدرضا



بازدید : 84
نویسنده : حمیدرضا
" alt="" />

سمینار کاراته شیتوریو ایتوسوکای باحضور نمایندگان این سبک از سراسر کشور درسالن اجتماعات ورزشگاه شهید شیرودی تهران برگزار گردید«قابل به ذکر است که استاد سمندر ریاست محترم فدراسیون کاراته و مسئول سبک شیتوریو ایتوسوکای ایران در این سمینار به بیان مسائل ومشکلات این سبک پرداخت.»




مختصری از تاریخچه كاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 60
نویسنده : حمیدرضا

1/قبل از اینكه كاراته در اُکیناوا متولد شود، انواع مختلفی از هنرهای رزمی در چین تمرین می‌شد. در جنوب چین (منظور جزیره تایوان یا همان چین‌تایپه است) با روش آهسته و در عین حال محکم و قوی، و در شمال چین (سرزمین اصلی) با تکیه بر سرعت عمل، تکینک‌های مختلف را اجرا و تمرین می‌کردند. ریشه‌ی تمامی این روش‌ها به معبد شائولین بر می‌گردد که بنیانگذار آن راهبی بود به نام بودی‌دارما. بعدها این دو روش (شمالی و جنوبی) هر یک به نوبه‌ی خود تأثیر بسزایی در هنر رزمی جزیره‌ی اُکیناوا (کاراته)‌ گذاردند.

آغاز کاراته در اُکیناوا مدیون زحمات شخصی بود به نام کوآنگ شانگ فو (در زبان ژاپنی کوسانکو و با لحجه‌ی اُکیناوایی کوشوکون). وی که متخصص روش شمالی کمپوی چینی (چو آن فا) بود بعنوان نماینده امپراطوری چین (مستشار نظامی) وارد شهر شوری در اُکیناوا شد و برای اولین بار این هنر را به شخصی به نام ساکوگاوا آموزش داد، (در کتاب اُکیناوا، جزیره‌ی کاراته نوشته‌ی جرج الکساندر اینطور نیز اضافه شده است که چاتان‌یارا در اواخر عمر خود و در جهت تبادل دانسته‌های خویش اوقات زیادی را با کوسانکو می‌گذراند). ساکوگاوا قبل از شاگردی نزد کوسانکو، توده (کاراته‌ی اولیه) را از استاد تاکاهارا فراگرفته بود و نهایتاً او نیز تمامی اندوخته‌های خود را در کاراته به سوکون ماتسومورا (بوشی) انتقال داد.

 


کوسانکو اصلی را در آموزش کاراته بنا گذاشته بود که بر اساس آن تکنیک‌ها را با کاتا می‌آموخت. برای مثال وقتی به شاگردی می‌گفت با نوک انگشتان ضربه بزن کاتای گوجوشی‌هو را تمرین می‌داد. در حقیقت در آن زمان کاتا در رأس تمرینات کاراته قرار داشت که از طریق آن به اهداف والای فیزیکی و روحی می‌رسیدند.

...ادامه دارد


:: برچسب‌ها: مختصری از تاریخچه كاراته , تاریخچه كاراته ,



آشنایی با کاراته
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 66
نویسنده : حمیدرضا

یک نوع ورزش رزمی است. روش مبارزه با دست خالی و شامل ضربه‌های سریع دست و پا. در سال 1921 یکی از بزرگترین استادان کاراته اوکیناوا گیچین فوناکوشی 1868-1957 توانست با قدرت و ظرافت تمام کاراته را به ژاپن معرفی نماید

گفته می‌‌شود کاراته دارای قدمتی پنج هزار ساله است و یکی از استادان اولیه و مبتکران این فن بودیدهاراما است که حدود 525 سال قبل از میلاد مسیح میزیسته است وی که از پیشوایان مذهبی به دیگران به تنهایی از هند به راه افتاد و پس از راهپیمایی چند هزار کیلومتری خود و با پشت سر گذاشتن موانع طبیعی بسیار مشکل موجود در آن زمان به چین رسید و در ایالت هونونان و معبد شائولین اقامت گزید تعالیم بودیدهاراما شامل تمرینات شدید انضباطی و انجام اعمال پرهیزکاری بود وی 9 سال رنج و ریاضت همراه با تفکر و برای این که شاگردانش نیز بتوانند در مقابل ساعت‌های طولانی تفکر و اندیشه تاب مقاومت بیاورند و نیز با زورگویانی که تعالیم مذهبی و مردان دین را سد راه خود می‌‌دیدند به مبارزه و مقابله برخیزند 18 حرکت تمرینی را ابداع نمود که در حقیقت زیر بنای حرکات کاراته امروزی است.

از طرفی هنگامی که حکومت‌های استبدادی در چین سلسله کینک 1644-1911 و سلسله ساتسوما در اوکیناوا به منظور جلو گیری از ورزیده شدن مخالفان و نیز تحت کنترل در آوردن مردم قانون منع استفاده از شمشیر را به مورد اجرا گذاشتند و به جمع آوری سلاح‌های رزمی اقدام نمودند مردم به سوی آموزش هنر مبارزه با دست خالی روی آوردند که همین امر باعث شکو فایی هر چه بیشتر کاراته شد.

در سال 1921 یکی از بزرگترین استادان کاراته اوکیناوا گیچین فوناکوشی 1868-1957 توانست با قدرت و ظرافت تمام کاراته را به ژاپن معرفی نماید و برخی دیگر از هنر جویان که تحت تعلیم بزرگترین استادان اوکیناوا قرار گرفته بودند تکنیک‌های سنتی را با یکدیگر ترکیب نموده و سبک‌های متعددی از کاراته را به وجود آوردند.

در حال حاضر، سبکهای مختلف کاراته، بالغ بر صدها سبک می‌شود که در واقع، بازگشت همه آنها به چهار سبک اصلی و مادر از سبک‌های اصلی و کنترلی و یک سبک نیمه کنترلی می‌‌باشد.

سبک‌های کنترلی عبارتند از:


SHOTO KAN شوتوکان بنیان گذار: گیچین فونا کوشی (1957-1868)

شوتوکان یعنی: خانه شوتو، مکتب شوتو - لقب فوناکوشی، شوتو، و کان خانه و کتب وی بود. علاوه بر آن شوتوکان متعلق به سیستم شوری ته در کاراته است. اکنون رشته شوتوکان توسط یکی از استادان بزرگ جهان به نام استاد کانازاوا به صورت مدرنتر و علمی تربا نام شوتوکانs.k.i به جهانیان معرفی شده که حتی با کمک از نیروهای فیزیکی و بهره گیری از علم فیزیک کارهایی که به نظر خیلی‌ها سخت یا غیرممکن مینماید را ممکن می‌کند در این متد توجه خاصی به نیرو و سرعت ورود آن و مرکز ثقل نیرو می‌شود .


SHITO RYU شیتوریو بنیان گذار: مابونی کنوا (1952-1889)

شیتوریو متشکل از دو سیستم ناهاته و شوری ته در کاراته می‌‌باشد. شیتو از نام‌های دو استاد بزرگ اوکیناوایی گرفته شده است. بدین صورت که شی از نام ایتوسوآنکو استاد مسلم سیستم شوری ته و کلمه تو از نام هیگااونا کانر یو بنیان گذار و استاد مسلم سیستم ناهاته.


GOJU RYU گوجوریو بنیان گذار: میاگی چوجون (1953- 1888) گوجوریو یعنی: روش سفت و نرم، که در اوکیناوا شکل گرفت و و متعلق به سیستم ناهاته در کاراته می‌‌باشد.


WADO وادوریو بنیان گذار: اوتسوکا هیرونوری (1982-1892)

و ادوریو یعنی: راه صلح، روش صلح، روش صلح جویانه. وسبک نیمه کنترلی عبارت است از:


KYOKUSHIN KAI کیوکوشین بنیان گذار: ماسوتاتسو اویاما (1994-1923)

کیوکوشین کای، از عناصر مختلفی که نشات گرفته از تجریبات اویاما وسبک‌های دیگر است، به وجود آمد. کیوکوشین کاری از سه لغت کیوکو ((بالاترین ،نهایت)) شین ((حقیقت، روح)) و کای ((گروه و انجمن)) ترکیب شده است. نام دیگر این سبک اویاماریو است. تاکید این سبک روی مبارزه واقعی از راه نزدیک است. کیوکوشین کای یکی از سبک‌های خشن کاراته است و برای کاستن مقاومت حریف، تکنیک‌ها به طور متوالی اجرا می‌‌شود. این سبک تاکید زیادی بر روی تمرینات تنفسی و حرکاتی که در کاراته دو ممنوع شده است دارد. دوجوی مرکزی این سبک هومبو نام دارد و در سال 1955 توسط اویاما در توکیو افتتاح شد


:: برچسب‌ها: آشنایی با کاراته , شناخت رشته ورزشی کاراته , کاراته چیست ,



مربیان رشته ورزشی کاراته در باشگاه نیکان
نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1399
بازدید : 70
نویسنده : حمیدرضا

مربیان بخش آقایان:

استاد حجت باقرنیا * کمربند مشکی دان 5 کاراته *

استاد وحید باقری  * کمربند مشکی دان 4 کاراته *

 استاد سید رضا حسینی خواه مربی ووشو

مربیان بخش بانوان:

استاد زهرا نجفی پور  * کمربند مشکی دان 3 *

 مربی آمادگی جسمانی و ایروبیک بانوان:

خانم فاطمه نجفی پور

 


:: برچسب‌ها: مربیان , باشگاه نیکان کاراته , باشگاه نیکان , مربیان کاراته , اساتید کاراته باشگاه نیکان ,



به وبلاگ خود خوش امدید
نوشته شده در 0 0
بازدید : 52
نویسنده : حمیدرضا
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.جهت حذف این مطلب وارد مدیریت وب خود شوید و از قسمت ویرایش مطالب قبلی ،مطلبی با عنوان به وبلاگ خود خوش امدید را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...



صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد